Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποχώρησε και το τελευταίο γερμανικό αεροσκάφος από την τουρκική βάση στο Ιντσιρλίκ

Αποχώρησε και το τελευταίο γερμανικό αεροσκάφος από την τουρκική βάση στο Ιντσιρλίκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ιντσιρλίκ, Ισλαμιστές, Ρηνανία Παλατινάτο, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Αποχώρησε τη Δευτέρα και το τελευταίο γερμανικό αεροσκάφος Tornado που στάθμευε στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.

Τα πέντε γερμανικά αεροσκάφη που στάθμευαν στο Ιντσιρλίκ και πραγματοποιούσαν αναγνωριστικές πτήσεις για τον εντοπισμό τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στα πλαίσια του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, βρίσκονται πλέον σε στρατιωτικό αεροδρόμιο της Γερμανίας, στο κρατίδιο της Ρηνανίας Παλατινάτο.

Τα γερμανικά αεροπλάνα θα παραμείνουν για ένα διάστημα σε γερμανικό έδαφος και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στη βάση Μουαφάκ Σαλτί της Ιορδανίας για να συνεχίσουν από τον Οκτώβριο τις επιχειρήσεις ενάντια στους τζιχαντιστές.

Ο τεχνικός εξοπλισμός θα μεταφερθεί με πλοία από την Τουρκία όπου βρίσκεται σήμερα στη βάση Αζράκ στην Ιορδανία, ενώ στη βάση Μουαφάκ Σαλτί ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη κατασκευαστικές εργασίες για τις ανάγκες των Γερμανών στρατιωτικών.

Η Γερμανία αποφάσισε να μεταφέρει τις δυνάμεις της από την τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ σε βάση της Ιορδανίας εξαιτίας της διπλωματικής κρίσης μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας.

Σχετικά άρθρα