Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν μάζεψε όλα τα μουσουλμανικά κράτη στην Πόλη για να καταδικάσουν το Ισραήλ

Ο Ερντογάν μάζεψε όλα τα μουσουλμανικά κράτη στην Πόλη για να καταδικάσουν το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισλάμ, Ισραήλ, Κωνσταντινούπολη, Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), Όρος του Ναού, Τουρκία,

Συνεχίζει τις προκλήσεις κατά του Ισραήλ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μεταδίδει η ελληνόγλωσση υπηρεσία της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης (TRT), «καταδικάστηκαν με σκληρή γλώσσα οι προβοκατόρικες ενέργειες του Ισραήλ το τελευταίο διάστημα, από την Εκτελεστική Επιτροπή των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως στην Ιστάνμπουλ».

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση της τουρκικής τηλεόρασης στην ελληνόγλωσση ιστοσελίδα της, «στο τελικό ανακοινωθέν που δημοσιεύθηκε με το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης που συγκλήθηκε με έκκληση της Τουρκίας, τονίστηκε η παραδειγματική θρησκευτική ανοχή που οικοδομήθηκε κατά την ισλαμική διοίκηση στην Ιερουσαλήμ.

»Στο ίδιο ανακοινωθέν που υπογραμμίζεται ότι το Τέμενος Αλ Άκσα είναι κίμπλα του Ισλάμ και ένα από τα τρία ιερότερα τεμένη, τονίστηκε ότι η Ιερουσαλήμ έχει πνευματικό χαρακτήρα για τον Μουσουλμανικό Κόσμο και αφού σημειώθηκε η αποφασιστικότητα για αντίσταση ενάντια όλων των απειλών που προκαλεί η ισραηλινή κατοχή, αναφέρθηκαν τα εξής:

»Καταδικάζουμε με σκληρό τρόπο, τις τελευταίες προβοκατόρικες ενέργειες του Ισραήλ, όπως το κλείσιμο του Τεμένους Αλ Άκσα, περιορίζοντας την ελευθερία προσευχής των Μουσουλμάνων και Χριστιανών σε ιερούς χώρους, χρησιμοποιώντας δυσανάλογη και θανατηφόρα δύναμη εναντίον των Παλαιστίνιων που προσεύχονται ειρηνικά».

Είναι εμφανές ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί συσπείρωση όλου του μουσουλμανικού κόσμου κατά του Ισραήλ με στόχο τα Ιεροσόλυμα. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο “όνειρό” του να ανακηρυχθεί χαλίφης και σουλτάνος, ηγέτης όλων των μουσουλμάνων, ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι με άλλους πριν από εκείνον, δηλαδή της στοχοποίησης του “δαίμονα Ισραήλ”.

Σχετικά άρθρα