Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταρρέουν τα ομόλογα της Βενεζουέλας – Φόβοι για χρεοκοπία

Καταρρέουν τα ομόλογα της Βενεζουέλας – Φόβοι για χρεοκοπία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Ομόλογα,

Τα καθησυχαστικά κινεζικά στοιχεία και το αδύναμο δολάριο διατηρούν τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών κοντά στα τριετή υψηλά επίπεδα, ωστόσο τα ομόλογα της Βενεζουέλας σημειώνουν νέο ισχυρό sell-off με τις τιμές τους να υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα σε πάνω από ένα χρόνο, καθώς οι αυξανόμενες πολιτικές εντάσεις και κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσαν φόβους χρεοκοπίας.

Ο δείκτης MSCI των αναδυόμενων αγορών επέκτεινε την άνοδο της τάξης του 25% φέτος, καθώς τα κινεζικά blue chips άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων19 μηνών, ενώ το ισχυρότερο πετρέλαιο έστειλε τις ρωσικές μετοχές υψηλότερα σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη σε δύο εβδομάδες.

Ο κλάδος της μεταποίησης της Κίνας ανέβασε ρυθμούς τον Ιούλιο, καθώς η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο λόγω των ισχυρών πωλήσεις στις εξαγωγές.

Ο δείκτης PMI της Κίνας αυξήθηκε στο 51,1 τον Ιούλιο, πάνω από το επίπεδο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την συρρίκνωση και πολύ πάνω από το επίπεδο του 50,4 του Ιουνίου.

Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη σημειώνονται επίσης κέρδη και συγκεκριμένα στις αγορές της Ουγγαρίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Ρουμανίας, καθώς η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά τους, η ευρωζώνη σημείωσε επίσης ισχυρά στοιχεία για τον δείκτη PMI.

Ωστόσο, οι μετοχές της Πολωνίας υποχωρούν μετά το ράλι της Δευτέρας καθώς και λόγω της προοπτικής νομικής δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στη Βαρσοβία για την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκτήσει εξουσίες πρόσληψης και απόλυσης κορυφαίων δικαστών.

Στις αγορές ομολόγων, οι επενδυτές παρέμειναν σταθερά επικεντρωμένοι στη Βενεζουέλα, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις για τον πρόεδρο Nicolas Maduro μετά την αμφιλεγόμενη δημιουργία ενός παντοδύναμου νομοθετικού σώματος.

Το βασικό κρατικό ομόλογο της χώρας, λήξης 2038, σημειώνει ισχυρό sell-off για δεύτερη ημέρα, ενώ τα ομόλογα της κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA σημειώνουν νέα βουτιά.

Σχετικά άρθρα