Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος καθαίρεσε την επικεφαλής των γυναικείων μονάδων του και έβαλε στη θέση της Γερμανίδα

Το Ισλαμικό Κράτος καθαίρεσε την επικεφαλής των γυναικείων μονάδων του και έβαλε στη θέση της Γερμανίδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νινευή, Στρατιωτίνες, Ταλ Αφάρ, Τζιχαντιστές,

Η ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) καθαίρεσε τη γενική επικεφαλής τζιχαντίστρια οπλαρχηγό στις γυναικείες τζιχαντιστικές μονάδες, γνωστές ως Ταξιαρχία Αλ Χάνσα.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν το Σάββατο, η Ουμ Γιασίρ Μουχατζίρ καθαιρέθηκε για ανυπακοή.

Συγκεκριμένα, αρνήθηκε να μαστιγώσει γυναίκες που συνελήφθησαν στην Ταλ Αφάρ του βορειοδυτικού Ιράκ επειδή είχαν παραβεί τον θρησκευτικό νόμο της Σαρία.

Η Μουχατζίρ αντικαταστάθηκε από άλλη τζιχαντίστρια, η οποία όπως λέγεται έχει γερμανική υπηκοότητα.

Η Ταλ Αφάρ είναι η τελευταία σημαντική πόλη που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος στα βορειοδυτικά του Ιράκ.

Ολόγυρα είναι περικυκλωμένη από ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις και αναμένεται από στιγμή σε στιγμή η επίθεση για την απελευθέρωσή της.

Μετά την πλήρη απελευθέρωση της Μοσούλης από τον ιρακινό στρατό, τοπικά Μέσα μετέδωσαν ότι οι τζιχαντιστές στην αποκομμένη Ταλ Αφάρ διασπάστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος και ανακήρυξαν την πόλη “ανεξάρτητο κράτος”.

Ωστόσο, νεώτερες πληροφορίες και δημοσιεύματα σε ιρακινά Μέσα δεν επιβεβαιώνουν αυτή την πληροφορία και παρουσιάζουν την πόλη ως να παραμένει υπό τον έλεγχο της κεντρικής ηγεσίας του ISIS.

Σχετικά άρθρα