Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η σύζυγος του μουφτή του ISIS στην Ταλ Αφάρ αυτοπυρπολήθηκε με τα τρία παιδιά της

Η σύζυγος του μουφτή του ISIS στην Ταλ Αφάρ αυτοπυρπολήθηκε με τα τρία παιδιά της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νινευή, Ταλ Αφάρ, Τζιχαντιστές,

Η σύζυγος του μουφτή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Ταλ Αφάρ του βορειοδυτικού Ιράκ αυτοκτόνησε βάζοντας φωτιά στον εαυτό της και στα τρία της παιδιά.

Σύμφωνα με τοπική πηγή που μίλησε στο ιρακινό Al Sumaria News, “η σύζυγος του μουφτή του ISIS στην Ταλ Αφάρ, αυτοπυρπολήθηκε μαζί με τα τρία της παιδιά, ενώ βρίσκονταν στο σπίτι τους”.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που την ώθησαν σε αυτό το άγριο τέλος.

Ωστόσο, νωρίτερα αυτό τον μήνα υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο μουφτής των τζιχαντιστών στην Ταλ Αφάρ προέτρεπε τους εξτρεμιστές να μεταναστεύσουν στην Αίγυπτο ή στην Παλαιστίνη.

Η Ταλ Αφάρ είναι η τελευταία μεγάλη πόλη που κρατά το Ισλαμικό Κράτος στη βορειοδυτική Συρία.

Πληροφορίες που αναφέραμε πριν μερικές εβδομάδες, ανέφεραν ότι οι τζιχαντιστές της πόλης διασπάστηκαν από την ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους και ανακήρυξαν την Ταλ Αφάρ “ανεξάρτητο κράτος”.

Η Ταλ Αφάρ είναι ολόγυρα αποκλεισμένη από κουρδικές και ιρακινές δυνάμεις και αναμένεται ανά πάσα στιγμή η έναρξη της μάχης για την απελευθέρωσή της.

Σχετικά άρθρα