Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιωάννης Κασουλίδης: Ο Ακιντζί μετατράπηκε πλήρως σε υποχείριο της Τουρκίας

Ιωάννης Κασουλίδης: Ο Ακιντζί μετατράπηκε πλήρως σε υποχείριο της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιωάννης Κασουλίδης, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μουσταφά Ακιντζί,

Τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί επέκρινε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης λέγοντας ότι άλλαξε στάση, αν και εξελέγη από το 60% των Τουρκοκυπρίων, με εντολή να απογαλακτιστεί η κοινότητά του από τον κλοιό της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Megaone ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι ο Ακιντζί, ενώ αντιπαρατέθηκε δημοσίως με τον Ερντογάν, δηλώνοντας ότι “είναι καιρός η θυγατέρα να ενηλικιωθεί”, εντούτοις, σιγά σιγά, «μετατράπηκε πλήρως σε υποχείριο της Άγκυρας».

Για την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να καλέσει τους Μαρωνίτες να επιστρέψουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση στα χωριά τους, ο Κύπριος υπουργός δήλωσε πως «πάνω από 10 χρόνια είναι ανεμπόδιστη (από την κυβέρνηση) η επιστροφή Μαρωνιτών στα χωριά τους».

Ωστόσο, πρόσθεσε, πως σε δύο από τα τέσσερα χωριά ο τουρκικός στρατός κατέστρεψε, κατεδάφισε όλα τα σπίτια αυτών των ανθρώπων και η επιστροφή τους θα είναι σε καμένη γη.

Θα χρειαστούν μεγάλη οικονομική ενίσχυση για να αναστηλωθούν οι κατοικίες και να επανέλθει το νερό και το ρεύμα, εξήγησε ο κ. Κασουλίδης.

Σχετικά άρθρα