Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα στη βόρεια Συρία εκτέλεσε δύο τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους

Η Αλ Κάιντα στη βόρεια Συρία εκτέλεσε δύο τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές,

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ταχρίρ Αλ Σαμ, ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, εκτέλεσε δύο άνδρες με την κατηγορία ότι ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Η συριακή Αλ Κάιντα τους κατηγόρησε ότι εργάζονταν για το Ισλαμικό Κράτος κρυφά μέσα στην πόλη της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της συριακής Αλ Κάιντα, οι δύο άνδρες ήταν μέλη μυστικού πυρήνα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που δρούσε κρυφά στην πόλη της Ιντλίμπ και ευθύνονταν για φόνους ανδρών της Αλ Κάιντα μέσα στην Ιντλίμπ.

Οι εκτελεσθέντες είχαν τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς σε οχήματα της Αλ Κάιντα.

Η εκτέλεση των δύο φερόμενων μελών του ISIS από μέλη της Αλ Κάιντα έγινε στον οδικό κόμβο Αλ Ζίρα της Ιντλίμπ, στο ίδιο σημείο που μια βομβιστική επίθεση είχε σκοτώσει περισσότερα από είκοσι μέλη της Αλ Κάιντα.

Η πόλη Ιντλίμπ και σχεδόν ολόκληρη η βορειοδυτική συριακή επαρχία της Ιντλίμπ καταλήφθηκαν από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και τους συμμάχους τους την άνοιξη του 2015.

Η Αλ Κάιντα είναι η πιο ισχυρή δύναμη στην Ιντλίμπ. Συχνά όμως συγκρούεται ένοπλα με την Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες φιλότουρκες οργανώσεις που από κοινού κατέχουν την Ιντλίμπ.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ είναι η πρώην Αλ Νούσρα, όπως ονομαζόταν η Αλ Κάιντα στη Συρία. Το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε ως η Αλ Κάιντα του Ιράκ, πριν διασπαστεί και αυτονομηθεί. Η Ταχρίρ Αλ Σαμ θεωρεί το Ισλαμικό Κράτος διασπαστές και σφετεριστές και υπάρχει μεγάλο μίσος μεταξύ των δύο ομομήτριων οργανώσεων.

Σχετικά άρθρα