ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η παλαιστινιακή ηγεσία “πάγωσε” τις επαφές της με το Ισραήλ “σε όλα τα επίπεδα”

Η παλαιστινιακή ηγεσία “πάγωσε” τις επαφές της με το Ισραήλ “σε όλα τα επίπεδα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η παλαιστινιακή ηγεσία «παγώνει» τις επαφές της με το Ισραήλ «σε όλα τα επίπεδα», ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ζητώντας την άρση των μέτρων ασφαλείας που επέβαλαν οι ισραηλινές Αρχές περιμετρικά του Όρους του Ναού, εκεί που κάποτε στεκόταν ο Ναός των Εβραίων και τώρα στη θέση του είναι μουσουλμανικά τεμένη.

«Εξ ονόματος της παλαιστινιακής ηγεσίας, ανακοινώνω την αναστολή όλων των επαφών με την ισραηλινή πλευρά σε κάθε επίπεδο έως το Ισραήλ να δεσμευτεί ότι θα άρει όλα τα μέτρα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού γενικά και ειδικά στην Ιερουσαλήμ και στο τέμενος Αλ Άκσα και ότι θα διατηρήσει το υφιστάμενο καθεστώς» τόνισε ο Παλαιστίνιος ηγέτης.

Νωρίτερα, δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και ένας τρίτος έπεσε επίσης νεκρός από σφαίρες, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και ενώ οι ισραηλινές Αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση στο Όρος του Ναού στους Άραβες κάτω των 50 ετών.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι τρεις Ισραηλινοί σφάχτηκαν σε οικισμό στη Δυτική Όχθη.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί ένοπλη επίθεση τριών μουσουλμάνων στο Όρος του Ναού, από την οποία σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί αστυνομικοί Δρούζοι στο θρήσκευμα.

Οι ισλαμιστές πυροδοτούν εντάσεις στην Ιερουσαλήμ υποκινούμενοι από την Τουρκία που επιθυμεί να θέσει υπό τον έλεγχό της την πόλη.

Σχετικά άρθρα