Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη επίθεση της Αλ Κάιντα στη Συρία – Στόχος ο έλεγχος της επαρχίας Ιντλίμπ

Μεγάλη επίθεση της Αλ Κάιντα στη Συρία – Στόχος ο έλεγχος της επαρχίας Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές,

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επίθεση της Αλ Κάιντα στη βορειοδυτική Συρία ενάντια στις τουρκόφιλες ισλαμιστικές οργάνωσεις. Στόχος της συριακής Αλ Κάιντα ο έλεγχος ολόκληρης της επαρχίας Ιντλίμπ.

Ισχυρή βομβιστική επίθεση σημειώθηκε την Τετάρτη το πρωί στο αρχηγείο της τουρκόφιλης ισλαμιστικής οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαμ στην κωμόπολη Αρμανάζ της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Η επίθεση σημειώθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο και σύμφωνα με τοπικές πηγές υπάρχουν πολλά θύματα μεταξύ τζιχαντιστών μελών της οργάνωσης και αμάχων.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές ότι ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, η οργάνωση Ταχρίρ Αλ Σαμ, πήρε τον έλεγχο της Αρμανάζ από την Αχράρ Αλ Σαμ ύστερα από μάχη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία επίθεση της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ, ενάντια στην Αχράρ Αλ Σαμ στις περιοχές Σαρκέμπ, Ντανά, Σαρμάντα και Αταρίμπ.

Εχθές Τρίτη, η Ταχρίρ Αλ Σαμ επιτέθηκε στην Αχράρ Αλ Σαμ στο χωριό Χιζαρίν, το οποίο και κατέλαβε.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ, με δύναμη περίπου 50.000 άνδρες και η Αχράρ Αλ Σαμ, με δύναμη κοντά στους 20.000, ερίζουν για το ποια θα έχει τον έλεγχο στην επαρχία Ιντλίμπ.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα) ονειρεύεται να ανακηρύξει ένα αυτόνομο εμιράτο στην Ιντλίμπ ενώ η Αχράρ Αλ Σαμ κατηγορείται ότι λειτουργεί ως μισθοφορικός στρατός της Τουρκίας και επιδιώκει να μετατρέψει την Ιντλίμπ σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Η κωμόπολη Αρμανάζ έχει κυρίως σουνιτικό μουσουλμανικό πληθυσμό και είναι πασίγνωστη ανά τους αιώνες για τα εργαστήρια κατασκευής γυαλιού.

Η κατασκευή γυαλιού ξεκίνησε στην Αρμανάζ από τα αρχαία χρόνια, κατά πάσα πιθανότητα από Φοίνικες και συνεχίζεται έως και σήμερα.

Στον χάρτη της Google βλέπετε σημειωμένο το σημείο όπου βρίσκεται η πόλη Αρμανάζ:

Σχετικά άρθρα