Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ιδρύουν νέο κράτος στην Ουκρανία

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ιδρύουν νέο κράτος στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία,

Την ίδρυση νέας χώρας με το όνομα «Μικρή Ρωσία» ανακοίνωσαν οι αρχές της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», δηλαδή οι φιλορώσοι αποσχιστές που ελέγχουν μέρος της ομώνυμης ανατολικής ουκρανικής επαρχίας.

Η τοπική ηγεσία των αποσχιστών τόνισε ότι η Μικρή Ρωσία είναι διάδοχο κράτος της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο Sputnik, ενώ μέρος της θα αποτελεί και η λεγόμενη «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ», τμήμα της ουκρανικής επαρχίας του Λουχάνσκ το οποίο επίσης ελέγχεται από φιλορώσους ενόπλους.

Ο Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, πρότεινε μια τριετή μεταβατική περίοδο προς την ίδρυση της «Μικρής Ρωσίας»

O ηγέτης της «Λ.Δ. του Ντονέτσκ», η οποία δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, πρότεινε την Τρίτη μια τριετή μεταβατική περίοδο προς την ίδρυση της «Μικρής Ρωσίας», ώστε να υπάρχει χρόνος για επίλυση της διαμάχης για το καθεστώς της περιοχής.

«Προτείνουμε την ίδρυση του κράτους της Μικρής Ρωσίας. Η Μαλοροσίγια είναι ένα νεαρό ανεξάρτητο κράτος. Μεταβατική περίοδος – έως και τρία χρόνια», σημείωσε ο Αλ. Ζαχαρτσένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις τάξεις της «Λ.Δ. του Ντονέτσκ» επικρατεί η άποψη ότι η Ουκρανία είναι «αποτυχημένο κράτος», ενώ καλείται η διεθνής κοινότητα να στηρίξει την πρωτοβουλία ανεξαρτητοποίησης.

Στο «σύνταγμα» της Μικρής Ρωσίας θα κατοχυρώνεται η μη συμμετοχή της σε συνασπισμούς κρατούν και η ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία, ενώ θα επιδιώξει να γίνει μέλος της κρατικής ένωσης την οποία έχουν συνάψει η Λευκορωσία και η Ρωσία, διατηρώντας παράλληλα την «ανεξαρτησία» της.

Ο Αλ. Ζαχαρτσένκο έκανε τέλος λόγο για συντακτική συνέλευση η οποία θα συντάξει το «σύνταγμα», το οποίο στη συνέχεια θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

Σχετικά άρθρα