Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή Δρούζων του Ισραήλ κατά Ισραηλινών Αράβων – Επιθέσεις σε τζαμιά

Οργή Δρούζων του Ισραήλ κατά Ισραηλινών Αράβων – Επιθέσεις σε τζαμιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δρούζοι, Ισραήλ, Νεοπλατωνικοί, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι,

Δύο τζαμιά έγιναν στόχος επιθέσεων στην περιοχή Μούγκαρ στο βόρειο Ισραήλ, όπου αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας μετά την ένταση που υπήρξε μεταξύ κατοίκων.

Ένας από τους δύο Ισραηλινούς αστυνομικούς οι οποίοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή στην Ιερουσαλήμ στην επίθεση που εξαπέλυσαν με όπλο τρεις Ισραηλινοί Άραβες, ζούσε στη Μούγκαρ, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης. Ο αστυνομικός ήταν Δρούζος στο θρήσκευμα.

Μετά την επίθεση της Παρασκευής, οι δράστες της οποίας σκοτώθηκαν, έχει οξυνθεί η ένταση μεταξύ των Δρούζων και των μουσουλμάνων που ζουν μαζί στη Μούγκαρ και η ισραηλινή Αστυνομία ανησυχεί για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης.

Τα δύο τεμένη έγιναν στόχος επίθεσης τα ξημερώματα της Δευτέρας, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή υλικές ζημιές.

Στο ένα ερρίφθη βόμβα κρότου και στο δεύτερο πυροβολισμοί, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας.

Η μειονότητα των Δρούζων, εθνοθρησκευτική κοινότητα της οποίας οι θρησκευτικές δοξασίες είναι νεοπλατωνικές – αρχαιοελληνικές υπό επικαλύψεις ισμαηλιτικού Ισλάμ, ιουδαϊσμού και χριστιανισμού, είναι μια από τις λίγες μη εβραϊκές κοινότητες του Ισραήλ που υπηρετεί στον στρατό, ενώ η Αστυνομία μετρά πολλούς Δρούζους στις τάξεις της.

Οι Δρούζοι είναι ανυποτάκτος και γενναίος λαός, ζούνε επίσης στη Συρία και στον Λίβανο. Είναι τόσο γενναίοι που οι τζιχαντιστές ούτε τολμάνε να πλησιάσουν τα χωριά τους στη Συρία, ενώ ζουν κοντά με Ελληνορθόδοξους πληθυσμούς, πράγμα που υπονοεί συγγένειά τους με ελληνορωμαϊκούς πληθυσμούς παρά το γεγονός ότι είναι αραβόφωνοι.

Μάλιστα όταν στις 18 Μαρτίου 1826 ένας στολίσκος 15 ελληνικών πλοίων, υπό την ηγεσία του στρατηγού Βάσου Μαυροβουνιώτη, αποπειράθηκε να διαδώσει την Ελληνική Επανάσταση στο Λεβάντε (Μέση Ανατολή) και οι Έλληνες Επαναστάτες αποβιβάστηκαν στη Βηρυτό, οι Έλληνες Επαναστάτες κάλεσαν τους Ρωμηούς της Συρίας να ξεσηκωθούν και να πολεμήσουν στο πλευρό τους, ενώ δεν παρέλειψαν να προσκαλέσουν και τον ηγέτη των Δρούζων να ενταχθεί στην Ελληνική Επανάσταση.

Στο Ισραήλ ζούνε περίπου 100.000 Δρούζοι σε σύνολο 1,5 με 2 εκ. που είναι σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Στο Ισραήλ ζούνε και πάρα πολλοί Ισραηλινοί Άραβες, απόγονοι Παλαιστινιακών πληθυσμών που δεν έφυγαν από τα εδάφη τους και αντιπροσωπεύουν το 17,5% του πληθυσμού του ισραηλινού κράτους. Είναι Ισραηλινοί πολίτες.

Πολλοί Ισραηλινοί Άραβες καταγγέλλουν ότι αποτελούν «πολίτες δεύτερης κατηγορίας» και κατηγορούν τους Δρούζους ότι βοηθούν το Ισραήλ να τους περιθωριοποιεί.

Σχετικά άρθρα