Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν συνεργάτη των Τούρκων κατακτητών

Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν συνεργάτη των Τούρκων κατακτητών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κουρδιστάν, Τουρκία,

Κούρδοι αντάρτες στη νοτιοανατολική Τουρκία (τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν) πυροβόλησαν και σκότωσαν μέλος φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής, σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Η επίθεση αποτελεί μια ένδειξη ότι η ένταση στην περιοχή κλιμακώνεται, έπειτα από πολυήμερες διαδηλώσεις εναντίον της κατασκευής νέων στρατιωτικών φυλακίων.

Δύο μαχητές της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) σκότωσαν τον Μεχμέτ Ουγκιουρτάι, μέλος της πολιτοφυλακής ενός χωριού, μέσα σε φορτηγάκι στην αυλή ενός πρωτοβάθμιου σχολείου, όπου περίμενε για να παραλάβει μαθητές, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στρατού.

Τα σώματα των «φυλάκων των χωριών» εξοπλίζονται και πληρώνονται από το κράτος και συχνά δρουν σε συνεργασία με το στρατό για να προστατεύουν τις κοινότητες από επιθέσεις αυτονομιστών ανταρτών του PKK, είναι με άλλα λόγια Κούρδοι δωσίλογοι που συνεργάζονται με τον κατακτητή, όπως τα δικά μας τάγματα ασφαλείας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Δολοφονήθηκε με μια βολή από πιστόλι. Στη συνέχεια τα μέλη της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης διέφυγαν με μοτοσικλέτα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο.

Ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο επαρχιακός φύλακας ήταν μέλος της οργάνωσης Χούντα-Παρ, που εχθρεύεται το PKK.

Μία ημέρα νωρίτερα, ένας στρατιώτης έπεσε θύμα απαγωγής από αντάρτες.

Σχετικά άρθρα