Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξάνονται και γίνονται όλο και πιο σκληροί οι “αριστεροί εξτρεμιστές” στη Γερμανία

Αυξάνονται και γίνονται όλο και πιο σκληροί οι “αριστεροί εξτρεμιστές” στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναρχία, Αναρχικοί, Αντιεξουσιαστές, Γερμανία, Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV), Σύνοδος G20,

Ο αριθμός των «εξτρεμιστών» που πρόσκεινται στην Αριστερά στη Γερμανία αυξάνεται δήλωσε ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (BfV), σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Neuen Osnabrücker Zeitung και δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

«Υπάρχουν πολλοί αριστεροί εξτρεμιστές στη Γερμανία, περίπου 28.000 άνθρωποι, με τους 8.500 από αυτούς να είναι έτοιμοι να καταφύγουν στη χρήση βίας, και ο αριθμός αυξάνεται», είπε ο Μάασεν.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι αριστεριστές «εξτρεμιστές» γίνονται όλο και πιο επιθετικοί.

«Οι αριστεροί εξτρεμιστές θεωρούν το κράτος και την Αστυνομία όργανα καταπίεσης και καταστολής, η χρήση βίας εναντίον των οποίων είναι αποδεκτή», ανέφερε ο Μάασεν.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας της Γερμανίας έγιναν λίγες ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Αμβούργο, στη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια, με ομάδες διαδηλωτών να πυρπολούν αυτοκίνητα, να εκτοξεύουν μπουκάλια και πέτρες εναντίον αστυνομικών, να λεηλατούν καταστήματα και να στήνουν οδοφράγματα.

Συνολικά 20.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην πόλη εν όψει της Συνόδου. Οι Αρχές ανέφεραν ότι σχεδόν 500 τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

Σχετικά άρθρα