Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουλάχιστον 40 νεκροί από επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Τουλάχιστον 40 νεκροί από επίθεση της Μπόκο Χαράμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μπόκο Χαράμ, Νιγηρία,

Ακόμα μία φονική επίθεση από μαχητές της ακραίας ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ έγινε την Τετάρτη σε απομακρυσμένη περιοχή της βορειο-ανατολικής Νιγηρίας, σε χωριό της πολιτείας Μπόρνο, κοστίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ένας κάτοικος του χωριού δήλωσε ότι οι λίγοι χωρικοί που κατάφεραν να σωθούν βρήκαν καταφύγιο στο κοντινό Τσαντ.

Η επίθεση στην πολιτεία Μπόρνο ακολούθησε τις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ λίγες ώρες νωρίτερα εναντίον αστυνομικών τμημάτων και στρατιωτικών φυλακίων, στην πολιτεία Γιόμπε, όπου σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι.

219 οι οι μαθήτριες υπό ομηρεία

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη, οι αρχές της στη βόρειοανατολική Νιγηρία αναθεώρησαν προς τα κάτω τον αριθμό των μαθητριών που απήχθησαν από τη Μπόκο Χαράμ. Σύμφωνα με μια κυβερνητική πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, οι μαθήτριες που απήχθησαν είναι 219 μαθήτριες και όχι 223, όπως έχει ήδη αναφερθεί από πολλά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία είχε αρχικά ανακοινώσει ότι 276 κορίτσια απήχθησαν στις 14 Απριλίου. Τότε οι αρχές είχαν αναφέρει ότι 53 μαθήτριες είχαν καταφέρει να δραπετεύσουν. Αλλά φαίνεται ότι στην πραγματικότητα 57 είχε καταφέρει να ξεφύγουν λίγο μετά την επίθεση, αλλά οι γονείς των τεσσάρων μαθητριών προφανώς παρέλειψαν να αναφέρουν ότι τα παιδιά τους ήταν ελεύθερα, δήλωσε η ίδια πηγή.

Σχετικά άρθρα