Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτσι οι Τούρκοι τίναξαν στον αέρα τη Διάσκεψη για το Κυπριακό

Έτσι οι Τούρκοι τίναξαν στον αέρα τη Διάσκεψη για το Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Νίκος Αναστασιάδης, Νίκος Κοτζιάς, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Κυπριακό: Την προκλητική και αδιάλλακτη στάση της επέδειξε ακόμα μία φορά η Τουρκία.

Ενώ για ώρες δινόταν μάχη για να κρατηθεί η διαδικασία «στη ζωή», ο Τούρκος ΥΠΕΞ αποκάλυψε τα ξημερώματα της Παρασκευής τις πραγματικές του προθέσεις, τινάζοντας έτσι το δείπνο εργασίας και παράλληλα τη Διάσκεψη του Κραν Μοντάνα στον αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού ΣΙΓΜΑ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από την έναρξη του δείπνου –στο οποίο μεταφέρθηκαν όλες οι ελπίδες για πιθανή θετική κατάληξη- εμφανιζόταν πρόθυμος για να συζητήσει «τα πάντα».

Σε επίμονες υποδείξεις του Κύπριου ΠτΔ, Νίκου Αναστασιάδη, αλλά και του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, προς τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, οι τόνοι ανέβαιναν με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να έχει έντονες αντιπαραθέσεις τόσο με τον Νίκο Αναστασιάδη όσο και τον Νίκο Κοτζιά.

Όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ κλήθηκε από τον Γ.Γ. ΟΗΕ για να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, έθεσε τις προκλητικές θέσεις που τίναξαν το δείπνο και παράλληλα τη Διάσκεψη στον αέρα.

Oι προκλητικές προτάσεις Τσαβούσογλου

*Για τις εγγυήσεις και το επεμβατικό δικαίωμα ήθελαν επανεξέταση σε 15 χρόνια και στο στρατό μείωση σε συμφωνημένα επίπεδα.

*Επί του εδαφικού η τουρκική πλευρά αποδεχόταν μόνο επιστροφή μέρους της Μόρφου.

*Τέλος, ήθελαν πρωτογενές δίκαιο και ισότιμη μεταχείριση Τούρκων στην Κύπρο.

Σχετικά άρθρα