Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαγράφει 240 εκ. ευρώ χρέος της Συρίας η Ρωσία

Διαγράφει 240 εκ. ευρώ χρέος της Συρίας η Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ντμίτρι Ρογκόζιν, Ρωσία, Συρία,

Η Ρωσία θα προσφέρει στη συριακή κυβέρνηση βοήθεια ύψους 240 εκατομμυρίων ευρώ το 2014, γράφει σήμερα η εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη κυβερνητική πηγή, με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ρωσίας στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτή η βοήθεια στόχο έχει να αντιμετωπιστούν τα «κοινωνικά προβλήματα» στη Συρία και συνάφθηκε μια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών έπειτα από αίτημα της συριακής κυβέρνησης.

Μια αποστολή της οποίας ηγείται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν επισκέφθηκε τη Δαμασκό την περασμένη εβδομάδα και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

«Οι συριακές αρχές θα λάβουν φέτος ένα συνολικό ποσό ύψους 240 εκατομμυρίων ευρώ, υπήρξε συμφωνία για αυτό το ποσό» ανέφερε η κυβερνητική πηγή στην Κομερσάντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα στην πραγματικότητα πρόκειται για μέρος του χρέους της Συρίας προς τη Μόσχα, το οποίο η Ρωσία διαγράφει χωρίς αντάλλαγμα από τη Δαμασκό.

«Τα κεφάλαια που εξοικονομούνται από τον προϋπολογισμό της Συρίας θα χρησιμοποιηθούν στη λήψη κοινωνικών μέτρων στην χώρα», εξήγησε μια πηγή από τη ρωσική αντιπροσωπεία την οποία επικαλείται η εφημερίδα.

Σχετικά άρθρα