Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κιλιτσάρολγου προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το δημοψήφισμα του Ερντογάν

Ο Κιλιτσάρολγου προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το δημοψήφισμα του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Πραξικόπημα, Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την, Τρίτη, κατά του δημοψηφίσματος του Απριλίου, το οποίο προσέφερε υπερεξουσίες στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), ξεκινώντας την 20η ημέρα της «πορείας για τη δικαιοσύνη», υπέγραψε την προσφυγή προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της απόφασης του εκλογικού συμβουλίου της Τουρκίας (YSK) να δεχθεί ως έγκυρα ψηφοδέλτια που δεν είχαν σφραγίδα στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

«Η απόφαση του YSK κατέστησε τη δημοψήφισμα παράνομο. Προσφεύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου στους δημοσιογράφους από το Ιζμίτ (Νικομήδεια) περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

Ο 68χρονος επικεφαλής του CHP ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου μια πορεία από την Άγκυρα ως την Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθεί για την καταδίκη σε 25 χρόνια κάθειρξη του βουλευτή του κόμματός του Ενίς Μπερμπέρογλου για κατασκοπεία. Πρόκειται για τον πρώτο βουλευτή του CHP που φυλακίζεται στο πλαίσιο των διώξεων μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος πέρυσι τον Ιούλιο.

Ο Κιλιτσντάρογλου έχει συγκεντρώσει ένα πλήθος που αυξάνεται σε κάθε σταθμό της πορείας του, την οποία σχεδιάζει να τελειώσει στις 9 Ιουλίου με μια γιγάντια συγκέντρωση μπροστά από τη φυλακή στην οποία είναι φυλακισμένος ο Μπερμπέρογλου, στο Μάλτεπε κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Σχετικά άρθρα