Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυπριακό: Δεν θέλει λύση ο Τσαβούσογλου ούτε η Τουρκία – Θέλουν την Κύπρο προτεκτοράτο

Κυπριακό: Δεν θέλει λύση ο Τσαβούσογλου ούτε η Τουρκία – Θέλουν την Κύπρο προτεκτοράτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία,

Αδιάλλακτος για μια ακόμη φορά στις γνωστές παράλογες και παράνομες τουρκικές απαιτήσεις μετατροπής της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο, εμφανίστηκε και την Τρίτη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ήρθαμε με καλή θέληση. Ξέρουμε τι θέλουμε. Έχουμε ανακοινώσει τις κόκκινες γραμμές. Πρέπει να ληφθεί η απόφαση για την τελική λύση αυτή την εβδομάδα. Δείχνουμε ευελιξία. Ωστόσο, δεν είδαμε αντίκρισμα. Ενδέχεται να υπάρχουν άλλοι λόγοι για αυτό. Υπάρχουν ακόμη διαρροές. Για να επιτευχθεί λύση πρέπει η άλλη πλευρά να ανταποδώσει στα θετικά βήματα μας», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος μάλιστα επανέλαβε τη θέση ότι «μηδέν στρατός μηδέν εγγυήσεις είναι ένα όνειρο».

Είναι λοιπόν να απορεί κανείς για ποια διαπραγμάτευση για επίλυση του Κυπριακού μιλάμε όταν η τουρκική πλευρά το μόνο που επιδιώκει και επιθυμεί είναι να παραμείνει η Κύπρος υπό τη στρατιωτική κατοχή της και μάλιστα ολόκληρη [διαβάστε σχετικά εδώ].

«Αν θα γίνει ή δεν θα γίνει εδώ να ληφθεί μια απόφαση» πρόσθεσε ο νεο-οθωμανός ΥΠΕΞ, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει την επιστροφή του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Ελβετία την Πέμπτη.

«Η άφιξη του Γ.Γ. του ΟΗΕ είναι αναγκαία, ώστε να συζητηθούν όλα τα θέματα σε μορφή πακέτου. Ακόμη και σε περίπτωση που η διάσκεψη οδηγηθεί σε αδιέξοδο θα ήταν καλό να δηλώσει παρών ο Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Ελβετία».

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του κ. Κοτζιά, ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «δεν ήρθαμε εδώ για να ικανοποιήσουμε την άλλη πλευρά».

Προφανώς και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν αντιλαμβάνεται ότι η επίλυση του Κυπριακού δεν είναι θέμα ικανοποίησης της άλλης πλευράς, αλλά της αποκατάστασης της κανονικότητας στο νησί.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου άσκησε κριτική και στις δηλώσεις του Κύπριου Προέδρου περί ευθυγράμμισης της Τουρκίας με πλαίσιο του ΟΗΕ.

«Όσοι έθεσαν φαιδρές προτάσεις δεν έχουν το δικαίωμα να ζητούν την ευθυγράμμιση της Τουρκίας», δηλώσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Μοιραστήκαμε από την πρώτη ημέρα την συνολική πρόταση μας», δήλωσε στα αγγλικά ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι το έγγραφο της τουρκικής πλευράς βρίσκεται σε συμφωνία με παραμέτρους του ΟΗΕ.

Σχετικά άρθρα