Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αμόν ίδρυσε δικό του κόμμα και εγκαταλείπει τους σοσιαλιστές που κατέρρευσαν

Ο Αμόν ίδρυσε δικό του κόμμα και εγκαταλείπει τους σοσιαλιστές που κατέρρευσαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Μπενουά Αμόν, Σοσιαλιστικό Κόμμα,

Την αποχώρησή του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα ανακοίνωσε ο πρώην υποψήφιος με το κόμμα στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μπενουά Αμόν.

Ο Αμόν, που υπηρετούσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα τα τελευταία 30 χρόνια, δήλωσε ότι θέλει να αφοσιωθεί στην ανασυγκρότηση της Αριστεράς με το «κίνημά του της 1ης Ιουλίου».

«Σήμερα αποφάσισα να αφήσω το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Αφήνω ένα κόμμα αλλά δεν παραιτούμαι από το σοσιαλιστικό ιδεώδες» δήλωσε, με την ευκαιρία της έναρξης του κινήματός του, μιλώντας από το 12ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενώπιον περίπου 11.000 ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον Αμόν, «το Σοσιαλιστικό Κόμμα ίσως έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του». «Είχε λαμπρές στιγμές, η πεποίθησή μου είναι ότι σήμερα ήρθε η ώρα να γυρίσει σελίδα για να μας βάλει σε μια διαδικασία παρόμοια με εκείνη του Επινέ» σημείωσε, σε μια αναφορά στη γέννηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος το 1971.

«Στους ακτιβιστές που παραμένουν, δεν τους λέω “αντίο” αλλά “εις το επανιδείν”, “πολύ σύντομα” στις μάχες που θα διεξάγουμε, γιατί θα βρεθούμε όλοι μαζί στη μεγάλη οικογένεια της αριστεράς για την απαραίτητη συσπείρωση, τη μελλοντική κοινή στέγη, χωρίς την οποία δεν θα καταστεί δυνατή μια νίκη» συνέχισε.

Σχετικά άρθρα