Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα κρίση στις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας επειδή δεν αφήνουν τον Ερντογάν να βγάλει λόγο στο Αμβούργο

Νέα κρίση στις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας επειδή δεν αφήνουν τον Ερντογάν να βγάλει λόγο στο Αμβούργο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμβούργο, Γερμανία, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Μάρτιν Σουλτς, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σύνοδος G20, Τουρκία,

Η Τουρκία καταφέρθηκε εναντίον Γερμανών πολιτικών επειδή αντιτίθενται στα σχέδια του προέδρου της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να πραγματοποιήσει δημόσιες εμφανίσεις στη Γερμανία πέραν της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των 20 (G20), υποστηρίζοντας ότι η αντίθεσή τους φανερώνει ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά έναντι της Άγκυρας.

Νωρίτερα, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε δηλώσει ότι η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα ήταν ανάρμοστο εκ μέρους του Ερντογάν να πραγματοποιήσει τις εμφανίσεις, δεδομένων των εντάσεων που υφίστανται μεταξύ των δύο χωρών που είναι σύμμαχες στο ΝΑΤΟ.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ορισμένοι πολιτικοί στη Γερμανία κάνουν απαράδεκτα σχόλια με εσωτερικούς πολιτικούς υπολογισμούς», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσεΐν Μουφτούογλου.

Η Σύνοδος Κορυφής της G20 θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου στο Αμβούργο.

Ο κ. Μουφτούογλου επέκρινε επίσης τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και νυν πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε χαρακτηρίσει τον Ερντογάν «απολυταρχικό ηγέτη».

«Η προσέγγιση του προσώπου που είχε προεδρεύσει του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για μια ακόμη φορά υπογραμμίζει το αληθινό πρόσωπο της νοοτροπίας που αντιμετωπίζουμε και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά τους», δήλωσε.

Σχετικά άρθρα