Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη η χαρά του Ερντογάν που νίκησε ο Ράμα – Στόχος να γίνει η Αλβανία τουρκικό προτεκτοράτο

Μεγάλη η χαρά του Ερντογάν που νίκησε ο Ράμα – Στόχος να γίνει η Αλβανία τουρκικό προτεκτοράτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Εκλογές, Έντι Ράμα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο σουλτανοπρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχάρη για την εκλογική νίκη του την Τρίτη τον “συνεταίρο” του (κάνουν μαζί μπίζνες στα Βαλκάνια) πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, που είναι εθνοϊσλαμιστής και στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, χαρακτήρισε ως “εκπληκτική” τη νίκη του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ράμα (πρώην Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας).

Ο μόνος λόγος που ένας ισλαμιστής όπως ο Ερντογάν χαίρεται με τη νίκη ενός σοσιαλιστικού (υποτίθεται) κόμματος είναι γιατί έχει τον Ράμα υφιστάμενο και παραγιό στους σχεδιασμούς του. Ο μόνος λόγος που ένας σοσιαλιστής (υποτίθεται) έχει για μέντορα και προστάτη του έναν ισλαμιστή, είναι γιατί πρόκειται για έναν τυχοδιώκτη δίχως κανένα αξιακό και ιδεολογικό πλαίσιο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε στο μήνυμά του ότι με τη νίκη του Ράμα θα ενισχυθούν περαιτέρω οι σχέσεις των δύο χωρών, πράγμα αναμενόμενο διότι με τον Ράμα ο σουλτανοπρόεδρος υλοποιεί τάχιστα τη μετατροπή της Αλβανίας σε τουρκικό προτεκτοράτο, ανεξάρτητα εάν αυτό ζημιώνει του Αλβανούς, διότι ως προτεκτοράτο της Τουρκίας δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτοί στην Ε.Ε.

«Συγχαρητήρια για την εκπληκτική νίκη. Αυτή η νίκη ενισχύει τη σχέση μας. Η Αλβανία είναι στρατηγικός εταίρος της Τουρκίας. Καλό Έιντ σε όλους τους Αλβανούς», αναφέρει το μήνυμα του Ερντογάν.

Ο Ράμα που έχει πατέρα Βλάχο και μητέρα Ελληνίδα και δηλώνει ρωμαιοκαθολικός στο θρήσκευμα είναι σύμμαχος του ισλαμιστή Ερντογάν. Ο ορισμός του ό,τι να ΄ναι.

Σχετικά άρθρα