Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το SPD θα συγκυβερνήσει στη Γερμανία με όποιον νομιμοποιήσει τον γάμο ομοφυλοφίλων

Το SPD θα συγκυβερνήσει στη Γερμανία με όποιον νομιμοποιήσει τον γάμο ομοφυλοφίλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Γάμος Ομοφυλοφίλων, Γερμανία, Εκλογές, Ομοφυλόφιλοι,

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD) καθιστά τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου προϋπόθεση για τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Χουμπέρτους Χάιλ.

Υιοθετώντας τη θέση αυτή, το SPD τηρεί την ίδια στάση με τους Πράσινους, που μπορεί να γίνουν οι ρυθμιστές σε τρεις δυνάμει συνασπισμούς μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου – ο ένας εκ των οποίων περιλαμβάνει το SPD.

«Όποιος κι αν είναι ο συνασπισμός, αν το SPD συμμετέχει στην επόμενη κυβέρνηση, θα εφαρμόσουμε τον γάμο για όλους μέσα στις 100 πρώτες ημέρες», δήλωσε ο Χ. Χάιλ στην εφημερίδα Rheinische Post, σε σχόλιά του που δημοσιεύονται στον Τύπο της Παρασκευής.

Ο γάμος των γκέι είναι ένα βήμα παραπέρα από την πολιτική ένωση που επιτρέπει η Γερμανία από το 2001.

Αντιστέκονται σ’ αυτό η κεντροδεξιά Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ και το αδελφό της κόμμα στη Βαυαρία, η πιο συντηρητική Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU).

Ωστόσο, τον Ιανουάριο, μελέτη της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας κατά των Διακρίσεων έδειξε ότι 83% των Γερμανών υποστηρίζουν τη νομική ισοτιμία των γάμων μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου.

Στην απερχόμενη κυβέρνηση, το κεντροαριστερό SPD είναι ήσσων εταίρος στον «μεγάλο συνασπισμό» με τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) υπό την κ. Μέρκελ.

Δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ανεβάζει την υποστήριξη για την κεντροδεξιά συμμαχία στο 39%, με απόσταση 14 μονάδων από το SPD, που λαμβάνει 25%.

Σχετικά άρθρα