Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιτικές εξελίξεις στη Ρουμανία: Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος “έριξαν” τον πρωθυπουργό

Πολιτικές εξελίξεις στη Ρουμανία: Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος “έριξαν” τον πρωθυπουργό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρουμανία,

Πολιτικές εξελίξεις υπάρχουν στη Ρουμανία αφού έπεσε η κυβέρνηση της χώρας. Ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις απέπεμψε τον πρωθυπουργό της χώρας, τον σοσιλαδημοκράτη Σορίν Γκριντεάνου, έξι περίπου μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, (ανέλαβε στις 4 Ιανουαρίου), αφότου κατατέθηκε πρότασης μομφής στο κοινοβούλιο από το ίδιο του το κόμμα, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, την οποία υπερψήφισαν 241 βουλευτές έναντι 10.

Η πρόταση μομφής κατατέθηκε λόγω της διαφωνίας με την προώθηση μέτρων που δίνουν μεγαλύτερα δικαιώματα στην ουγγρική μειονότητα της χώρας.Η απόφαση του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και του κυβερνητικού του εταίρου, του Συνασπισμού Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ALDE) είναι πρωτοφανής ακόμη και για τα δεδομένα της Ρουμανίας.

Η κεντροδεξιά, μειονοτική Δημοκρατική Συμμαχία Ούγγρων στη Ρουμανία στήριζε χωρίς να συμμετέχει τη συμμαχική κυβέρνηση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος με την κεντροδεξιά Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στο κοινοβούλιο.

Ο ίδιος ο απερχόμενος πρωθυπουργός κατηγορείται επίσης από την ηγεσία του κόμματός του ότι δεν πέτυχε τη βελτίωση των σχέσεων της Ρουμανίας με τη Ρωσία.

Σχετικά άρθρα