Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Κρεμλίνο σκέφτεται να απαντήσει στις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία λόγω Ουκρανίας

Το Κρεμλίνο σκέφτεται να απαντήσει στις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία λόγω Ουκρανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντμίτρι Πεσκόφ, Ουκρανία, Ρωσία,

Το Κρεμλίνο σκέφτεται να δώσει την δική του απάντηση στις πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Ρωσία, επικαλούμενες την εμπλοκή της στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι ήδη εξετάζει το ζήτημα, στο οποίο σημειώνει ότι θα τηρήσει την αρχή της αμοιβαιότητας.

«Όπως δείχνουν οι κυρώσεις που είχαν επιβληθεί όλα τα προηγούμενα έτη, η βασική αρχή που διέπει αναμφίβολα την επιβολή κυρώσεων, είναι η αρχή της αμοιβαιότητας, συνεπώς είναι κάτι εντελώς αιτιολογημένο και κατανοητό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε ποια θα είναι η απάντηση της Μόσχας στις κυρώσεις που επέβαλλαν οι ΗΠΑ.

Ο κ. Πεσκόφ είπε ότι «σε επίπεδο των δικών μας εμπειρογνωμόνων, διατυπώνονται διάφορες εκδοχές κυρώσεων οι οποίες και θα προταθούν».

Αναφερόμενος μάλιστα στην συνάντηση Βλ. Πούτιν – Ντ. Τραμπ, η οποία αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα κατά την διάρκεια της συνάντησης κορυφής της G20 στο Αμβούργο, είπε ότι δεν ακυρώνεται η συνάντηση, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη τίποτα το συγκεκριμένο γι’ αυτήν.

Σε ισχύ παραμένουν οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία, μέχρι η Μόσχα να αποσυρθεί από την ανατολική Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ.

«Εν μέρει για αυτό επιβάλλονται κυρώσεις (…) Μέχρι (οι Ρώσοι) να φύγουν από την ανατολική Ουκρανία, θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις στη Ρωσία» επέμεινε ο κ. Σπάισερ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Σχετικά άρθρα