Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας βομβαρδίζει τις νότιες συνοικίες της πόλης Νταράα

Ο στρατός της Συρίας βομβαρδίζει τις νότιες συνοικίες της πόλης Νταράα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Νταράα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τις νότιες συνοικίες της πόλης Νταράα, στη νότια Συρία κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο ισλαμιστών, βομβάρδισαν ξανά την Τρίτη οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, μία μέρα μετά τη λήξη μιας διμερούς κατάπαυσης του πυρός.

Η συριακή κρατική τηλεόραση επικαλέστηκε πηγές του στρατού για να ανακοινώσει την επανέναρξη των επιχειρήσεων, οι οποίες συνεχίστηκαν ενώ Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι διεξήγαγαν άλλον έναν γύρο μυστικών συνομιλιών για τη δημιουργία μιας «ζώνης αποκλιμάκωσης» στη νοτιοδυτική Συρία που θα περιλαμβάνει και τη Νταράα.

Σύμφωνα με διπλωμάτες στην Ιορδανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία συμφώνησαν σε εκεχειρία κατά τις συνομιλίες τους στο Αμάν, που αποσκοπούσαν στην ενίσχυση της καλής θέλησης μεταξύ των δύο χωρών.

Το Σάββατο, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει επιχειρήσεις στην Νταράα για 48 ώρες σε ένδειξη υποστήριξης των «προσπαθειών συμφιλίωσης».

Ο στρατός της Συρίας απέτυχε να εκδιώξει τους ισλαμιστές από τις νότιες γειτονιές στην Νταράα, ενώ οι δυνάμεις των εξεγερμένων έχουν εμποδίσει την προσπάθεια του στρατού να ανακτήσει μια σημαντική διέλευση στα σύνορα με την Ιορδανία και να αποκόψει τις προμήθειες τους ανατολικά και δυτικά της πόλης.

Ο στρατός της Συρίας ελέγχει τις βόρειες συνοικίες της Νταράα.

Σχετικά άρθρα