Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υφυπουργός Εξωτερικών Ρωσίας: Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τρομοκράτες

Υφυπουργός Εξωτερικών Ρωσίας: Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τρομοκράτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ρωσία, Σεργκέι Ριαμπκόφ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η Ρωσία κατηγόρησε τον Διεθνή Συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για «συνέργεια με τους τρομοκράτες», μετά την καταστροφή από ένα αμερικανικό μαχητικό ενός οπλισμένου μη επανδρωμένου, τηλεκατευθυνόμενου εναέριου οχήματος των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία κοντά στη βάση Αλ Τανφ.

«Στη Συρία αυτού του είδους τα πλήγματα μοιάζουν με συνέργεια με την τρομοκρατία», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) Σαχίντ 129 καταρρίφθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη από ένα αμερικανικό αεροσκάφος F-15 Strike Eagle διότι «έδειξε εχθρικές διαθέσεις και κινήθηκε εναντίον δυνάμεων του Συνασπισμού», σύμφωνα με μια ανακοίνωση του Διεθνούς Συνασπισμού.

Η νέα εμπλοκή μεταξύ του Συνασπισμού και των δυνάμεων της Δαμασκού σημειώθηκε πριν συμπληρωθούν 48 ώρες από την κατάρριψη, την Κυριακή, ενός βομβαρδιστικού της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας από ένα αμερικανικό καταδιωκτικό στην περιοχή της Ράκας, στη βόρεια Συρία.

Οι ΗΠΑ είχαν καταρρίψει άλλο ένα UAV των φιλοκαθεστωτικών δυνάμεων πριν από δύο εβδομάδας στην περιοχή Αλ Τανφ, μια πόλη κοντά στα σύνορα πάνω στον στρατηγικής σημασίας άξονα Δαμασκού-Βαγδάτης.

Εξάλλου, βομβάρδισαν επανειλημμένα δυνάμεις προσκείμενες στη Δαμασκό που πλησίασαν τη βάση Αλ Τανφ, όπου μέλη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων εκπαιδεύουν άνδρες συριακών ένοπλων οργανώσεων.

Μετά την κατάρριψη του συριακού αεροσκάφους η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία του διαύλου επικοινωνίας των ενόπλων δυνάμεών της με τις αμερικανικές για τις επιχειρήσεις στη Ρωσία.

Η Μόσχα προειδοποίησε επίσης ότι θα στρέψει τους πυραύλους της στα αεροσκάφη του Διεθνούς Συνασπισμού πάνω από τη Συρία αν κινηθούν δυτικά του Ευφράτη.

Σχετικά άρθρα