Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Λευκό Οίκο ο Ποροσένκο – Τι συζήτησε με Τραμπ

Στο Λευκό Οίκο ο Ποροσένκο – Τι συζήτησε με Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ουκρανία, Πέτρο Ποροσένκο, Ρωσία,

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι συζήτησε θέματα στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας της χώρας του με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατά τις συνομιλίες που είχε την Τρίτη στον Λευκό Οίκο και έλαβε «σθεναρές» διαβεβαιώσεις για τη στήριξη της Ουάσινγκτον προς την κυβέρνησή του.

«Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στον Λευκό Οίκο συζητήθηκε η στρατιωτικοτεχνική συνεργασία και θα γίνουν τώρα πιο λεπτομερείς συζητήσεις με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ» Τζέιμς Μάτις, ανέφερε ο Ποροσένκο μέσω Twitter, αναρτώντας μια φωτογραφία στην οποία εικονίζεται ο ίδιος μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ποροσένκο είχε συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και τον Τραμπ.

Ο Τραμπ είχε νωρίτερα συνάντηση με τον Ποροσένκο κατά την οποία ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για την ειρηνική διευθέτηση της σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία, το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του Κιέβου και τις προσπάθειες καταπολέμησης της διαφθοράς. Εξάλλου ο πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου, σημείωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει θανατηφόρα όπλα στην Ουκρανία στο μέλλον.

«Δεν έχουμε προμηθεύσει θανάσιμα όπλα στην Ουκρανία στο παρελθόν, αλλά δεν έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να το κάνουμε στο μέλλον», τόνισε ο Ντέιβις. Ταυτόχρονα με την επίσκεψη Ποροσένκο, η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε κυρώσεις σε άλλα 38 φυσικά και νομικά πρόσωπα, επικαλούμενη τις ενέργειες της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ο νέος γύρος κυρώσεων στοχοθετεί Ρώσους και φιλορώσους Ουκρανούς αξιωματούχους, καθώς και εταιρείες οι οποίες κατηγορούνται από την Ουάσινγκτον ότι βοηθούν τη Ρωσία να εδραιώσει τον έλεγχό της στη χερσόνησο της Κριμαίας, που η Μόσχα προσάρτησε το 2014, κάτι που οι περισσότερες δυτικές κυβερνήσεις κατήγγειλαν ότι ήταν παράνομο.

Οι νέες κυρώσεις «θα διατηρήσουν την πίεση στη Ρωσία για να εργαστεί προς μια διπλωματική λύση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε την ισχύ των δικών της κυρώσεων για έναν χρόνο χθες Δευτέρα. Ωστόσο ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις δεν θα μεταβάλουν την πολιτική της χώρας του. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε δίκιο (…) Θα συνεχίσουμε την πορεία μας με σταθερότητα και με συνέπεια», δήλωσε ο Ριάμπκοφ στο πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σχετικά άρθρα