Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκλογές βίας, απειλών, τραμπουκισμών και μίσους στην Αλβανία

Εκλογές βίας, απειλών, τραμπουκισμών και μίσους στην Αλβανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Εκλογές, Ιλίρ Μέτα, Λουλζίμ Μπασά,

Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές στην Αλβανία και ακούγοντας κανείς τους Αλβανούς πολιτικούς αρχηγούς νομίζει ότι η χώρα βρίσκεται σε κάποιον εμφύλιο.

Ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα που αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο φέρεται να είπε:

«Θέλετε πόλεμο; Θα τον έχετε. Ο λαός θα κερδίσει! Σχίστε τους τα λάστιχα, σπάστε τα παράθυρα, τραβήξτε από τα γραφεία εκείνους που παραβιάζουν τα δικαιώματά σας. Σηκωθείτε, διαμαρτυρηθείτε και πολεμήστε!».

Οι προτροπές του αρχηγού της αντιπολίτευσης σε βίαιες αντιδράσεις απέναντι στη βία και τρομοκρατία του καθεστώτος Ράμα, οδήγησαν την αλβανική Δικαιοσύνη να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα γι τον Λουλζίμ Μπάσα.

Το τι λέει όμως ο αρχηγός ενός κόμματος σίγουρα δεν συγκρίνεται με τις δηλώσεις του εκλεγμένου Προέδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος ως ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κινήματος της Ενσωμάτωσης προέτρεψε τους οπαδούς του να οπλιστούν για να αμυνθούν στις επιθέσεις τραμπούκων άλλων κομμάτων.

Ο Ιλίρ Μέτα στις 24 Ιουλίου 2017 θα αναλάβει και επίσημα το αξίωμα του ανώτατου άρχοντα του αλβανικού κράτους. Μέχρι τότε είναι αλλιώς τα πράγματα, προφανώς.

Αλβανοί νομικοί έχουν διχαστεί από τις δηλώσεις του Ιλίρ Μέτα, με κάποιους να λένε ότι παραβίασε τους νόμους και το Σύνταγμα και άλλους να έχουν διαφορετική άποψη.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές στην Αλβανία θυμίζουν παλιές εποχές στην Ελλάδα, μόνο που έχουν ακόμα περισσότερη ένταση.

Σχετικά άρθρα