Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το σοσιαλπατριωτικό ΕΔΕΚ καταγγέλλει τον Κασουλίδη ότι θα σπάσει την εθνική γραμμή στο Κυπριακό

Το σοσιαλπατριωτικό ΕΔΕΚ καταγγέλλει τον Κασουλίδη ότι θα σπάσει την εθνική γραμμή στο Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΔΕΚ Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών, Ιωάννης Κασουλίδης, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Τουρκία,

Το σοσιαλπατριωτικό κόμμα της Κύπρου, ΕΔΕΚ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη, ότι είναι έτοιμος να υποκύψει στις απαράδεκτες τουρκικές αποικιοκρατικές απαιτήσεις στην Κύπρο.

Το ΕΔΕΚ σχολιάζοντας δήλωση του Ιωάννη Κασουλίδη στην κυπριακή εφημερίδα “Φιλελεύθερος” αναφέρει:

Σε σχέση με την επικείμενη Διάσκεψη ο ΥΠΕΞ Ι.Κασουλίδης, δήλωσε την Παρασκευή (βλ. εφημ. «Ο Φιλελεύθερος») ότι «αν είναι να πάμε εκεί και οι Τούρκοι να επιμένουν σε εγγυήσεις και στρατεύματα και επεμβατικά δικαιώματα ενώ εμείς να λέμε αυτό που προπαγανδίζουν (μηδέν-μηδέν) τότε δεν κάνουμε τίποτα».

Στην ουσία ο ΥΠΕΞ υποδηλώνει ότι η δική μας πλευρά πηγαίνει στις συνομιλίες έτοιμη να δεχθεί ενδεχομένως κατάληξη που να μην προβλέπει κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση του συνόλου των στρατευμάτων πριν την εφαρμογή της λύσης.

Η δήλωση του ΥΠΕΞ είναι σαφέστατη. Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ποια είναι;, διερωτάται καταλήγοντας η ανακοίνωση του κόμματος.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα των εγγυήσεων και των ξένων στρατευμάτων στο νησί αφορά τις εγγυήτριες δυνάμεις, Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία και όχι την Κυπριακή Δημοκρατία.

Μέχρι στιγμής η Κυπριακή Δημοκρατία είναι δεδομένη στην εθνική γραμμή περί αποχώρησης του τουρκικού στρατού από το νησί.

Εάν ο Ιωάννης Κασουλίδης, που φημίζεται για τις άστοχες δηλώσεις του, είναι έτοιμος να συζητήσει “λύση” για την Κύπρο με παραμονή και άρα νομιμοποίηση του κατοχικού στρατού, τότε καλό είναι να γνωρίζει ότι ο παγκόσμιος Ελληνισμός δεν θα επιτρέψει αυτή την εθνική μειοδοσία να περάσει έτσι.

Σχετικά άρθρα