Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στάρτζεον: Χρειάζεται πιο ολοκληρωμένο σχέδιο για το Brexit

Στάρτζεον: Χρειάζεται πιο ολοκληρωμένο σχέδιο για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Νίκολα Στάρτζεον, Σκωτία, Τερέζα Μέι,

Η Πρώτη Υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στάρτζεον δήλωσε στην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι ότι χρειάζεται επειγόντως πιο ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να προστατευθεί η οικονομία και να έρθουν πιο κοντά οι πολίτες.

Σε επιστολή της με ημερομηνία 13 Ιουνίου, η κ. Στέρτζον κάλεσε την Τ. Μέι να διατηρήσει τη συμμετοχή της Μ. Βρετανίας στην ενιαία αγορά της Ε.Ε. για να «προσφέρει σαφήνεια, αντί της σημερινής σύγχυσης και να δώσει συνεκτική βάση για τη μελλοντική σχέση της Μ. Βρετανίας με την Ε.Ε.».

Δήλωσε επίσης ότι η διαπραγματευτική ομάδα για το Brexit θα πρέπει να περιλαμβάνει αντιπροσώπους από τις αποκεντρωμένες κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασίλειου (Σκωτία, Β. Ιρλανδία, Ουαλία).

Η Ν. Στέρτζον είναι μια από τους πολλούς πολιτικούς που θέλουν η Τ. Μέι να αλλάξει γνώμη για το Brexit, αφού το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα έχασε την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

«Είναι πλέον σαφές ότι χρειάζεται επειγόντως μια νέα πρόταση για να προστατεύσει την οικονομία και να φέρει κοντά τους ανθρώπους», δήλωσε η ηγέτις της Σκωτίας στην επιστολή της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της τοπικής κυβέρνησης.

«Η ίδια η Ε.Ε. έχει εκφράσει ανησυχίες ότι ο χρόνος περνά και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ακόμα ορίσει διαπραγματευτική ομάδα με σταθερή εντολή, τόσο κοντά στην έναρξη των συνομιλιών», πρόσθεσε. Οι συνομιλίες για το Brexit είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα