Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Erasmus+ κλείνει τα 30 χρόνια – Εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο

Το Erasmus+ κλείνει τα 30 χρόνια – Εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Ταγιάνι, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Φοιτητές,

Η τελετή εορτασμού των 30 ετών του προγράμματος Erasmus+ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην αίθουσα ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Η τελετή θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι (ώρα Γαλλίας) παρουσία του Προέδρου του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, του Προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και της μαλτέζας υπουργού Helena Dalli. Στην τελετή θα συμμετάσχουν 33 πρώην και νυν συμμετέχοντες του προγράμματος, ένας από κάθε συμμετέχουσα χώρα. Τρεις φοιτητές του προγράμματος Erasmus θα λάβουν από ένα βραβείο.

Ο Πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, η Πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του ΕΚ, Petra Kammerevert, ο εισηγητής του ΕΚ για το Erasmus+, Milan Zver (ΕΛΚ, Σλοβενία) και ο Επίτροπος Tibor Navracsics θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στις 10.30πμ (ώρα Γαλλίας).

Ιστορικό

Το Erasmus είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα ευρωπαϊκά προγράμματα από το οποίο έχουν επωφεληθεί περισσότεροι από εννέα εκατομμύρια άνθρωποι. Ξεκίνησε το 1987 ως πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών και πλέον περιλαμβάνει αρκετά προγράμματα εκπαίδευσης και ανταλλαγής, από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έως τη μαθητεία, τις ανταλλαγές καθηγητών και τον εθελοντισμό. Το νέο πρόγραμμα Erasmus+ (2014-2020) επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει την εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό.

Σχετικά άρθρα