Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρομοκρατημένος ο Φρανσουά Ολάντ τώρα υπόσχεται ότι θα “πιέσει” για μια άλλη Ευρώπη!

Τρομοκρατημένος ο Φρανσουά Ολάντ τώρα υπόσχεται ότι θα “πιέσει” για μια άλλη Ευρώπη!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γαλλία, Ευρωεκλογές 2014, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μαρίν Λεπέν, Φρανσουά Ολάντ,

Τρομοκρατημένος από την εκλογική του συντριβή από την ακροδεξιά, ο Φρανσουά Ολάντ δηλώνει τώρα (αφού τα έκανε μπάχαλο παρέα με την Μέρκελ) ότι πρέπει να αλλάξει το κέντρο βάρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση με έμφαση στην ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και τις επενδύσεις -και γι’ αυτό δεσμεύεται να… πιέσει κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

«Είμαι Ευρωπαίος, είναι καθήκον μου να μεταρρυθμίσω τη Γαλλία και να επαναπροσδιορίσω τον προσανατολισμό της Ευρώπης» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ σε σύντομο τηλεοπτικό διάγγελμα την επομένη της νίκης-σοκ του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν. Βεβαίως γιατί μέχρι σήμερα δεν “μεταρρύθμισε” τίποτα και ήταν υπάκουος στις εντολές Μέρκελ, δεν το απάντησε.

Όπως και δεν προσδιόρισε πώς θα “πιέσει”. Κι αν η “πίεση” δεν είναι αρκετή;

«Αύριο, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα επαναβεβαιώσω ότι προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη, οι θέσεις εργασίας και οι επενδύσεις» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ υπό την ηγεσία του οποίου οι Σοσιαλιστές υπέστησαν συντριβή στις ευρωκάλπες «τερματίζοντας» τρίτοι μετά την Μαρίν Λεπέν και τη δεξιά Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP).

Το πρόβλημα της Ευρώπης είναι ο μερκελισμός και η Γερμανία. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Κι αν η Ευρώπη δεν απαλλαγεί από τη γερμανική κηδεμονία, σύντομα θα διαλυθεί, το σχόλιό μας.

Σχετικά άρθρα