Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τις συστάσεις του Τραμπ στο Κατάρ να σταματήσει να στηρίζει την τρομοκρατία χαιρέτησε η Σαουδική Αραβία

Τις συστάσεις του Τραμπ στο Κατάρ να σταματήσει να στηρίζει την τρομοκρατία χαιρέτησε η Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κατάρ, Μπαχρέιν, Ντόναλντ Τραμπ, Σαουδική Αραβία, Τζιχαντιστές,

Τις συστάσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς το Κατάρ να σταματήσει «να στηρίζει την τρομοκρατία» χαιρέτισαν το Σάββατο η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσουν στην έκκληση που τους απηύθυνε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να χαλαρώσουν τις πιέσεις προς την Ντόχα.

Αφού διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της με το Κατάρ την Δευτέρα, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται να δράσει «αποφασιστικά και γρήγορα» για «να κλείσει όλες τις πηγές χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA το οποίο επικαλέστηκε «επίσημη πηγή».

Με ανακοίνωσή τους, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επαίνεσαν επίσης τον Ντόναλντ Τραμπ για τη στάση που τηρεί απέναντι στην «ανησυχητική στήριξη του εξτρεμισμού» εκ μέρους του Κατάρ.

«Το Κατάρ θα πρέπει τώρα να δεσμευτεί ότι θα επανεξετάσει την πολιτική του», σημείωσε ο πρεσβευτής των ΗΑΕ στην Ουάσιγκτον, Γιούσεφ Αλ Οτάιμπα.

Από την πλευρά του, το Μπαχρέιν «επαίνεσε» τις δηλώσεις του Τραμπ υπογραμμίζοντας ότι το Κατάρ θα πρέπει στο εξής να καταβάλει προσπάθειες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο BNA.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε την Παρασκευή το Κατάρ ότι «ιστορικά χρηματοδοτούσε την τρομοκρατία σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Την ίδια ώρα όμως το Πεντάγωνο και ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον προειδοποιούσαν για τις στρατιωτικές, εμπορικές και ανθρωπιστικές επιπτώσεις που θα είχε ένας αποκλεισμός του εμιράτου από τις αραβικές και άλλες χώρες.

Σχετικά άρθρα