Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ούντο Φόιχτ: Ένας “γνήσιος” Γερμανός ναζί στο Ευρωκοινοβούλιο

Ούντο Φόιχτ: Ένας “γνήσιος” Γερμανός ναζί στο Ευρωκοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ευρωεκλογές 2014, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ναζί, Νεοναζί, Ούντο Φόιχτ,

Ο Ούντο Φόιχτ είναι ο πρώτος “γνήσιος” Γερμανός ναζί που μπαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο ως ευρωβουλευτής.

Αν και πήρε μόλις το 1% των ψήφων (περίπου 300.000 ψήφους) στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Γερμανία, ο Ούντο Φόιχτ μπαίνει με το.. ακροδεξί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και φυσικά δεν θα είναι μόνος του, αφού του στέλνουμε κι εμείς για παρέα τους χρυσαυγίτες.

Ο 62χρονος Ούντο Φόιχτ είναι γέννημα θρέμμα ναζί. Ο πατέρας του ήταν μέλος των Ταγμάτων Εφόδου (SA) του Ναζιστικού κόμματος.

Πριν από δέκα χρόνια ο Ούντο Φόιχτ είχε καταδικαστεί από τη γερμανική δικαιοσύνη επειδή χαρακτήρισε τον Αδόλφο Χίτλερ “μεγάλο ηγέτη”.

Στο παρελθόν, ο ίδιος είχε αμφισβητήσει την έκταση του Ολοκαυτώματος, είχε ζητήσει να επιστραφούν στη Γερμανία τα εδάφη που έχασε μετά το 1945 ενώ κάλεσε και τους ψηφοφόρους του σε “ένοπλο αγώνα” πριν από τις βουλευτικές εκλογές, μια δήλωση που του στοίχισε άλλη μια καταδίκη.

Οι προκλήσεις δεν είναι κάτι άγνωστο στον Ούντο Φόιχτ: σε μια προεκλογική αφίσα για τις τοπικές εκλογές του 2011 εμφανιζόταν πάνω σε μια μοτοσικλέτα με το σύνθημα “Τσίτα τα γκάζια”. Η αφίσα ήταν αναρτημένη μπροστά στο Εβραϊκό Μουσείο του Βερολίνου.

Ο Φόιχτ είναι μηχανικός αεροσκαφών, αλλά έχει και πτυχίο πολιτικών επιστημών. Υπήρξε επί μια 15ετία πρόεδρος του Εθνικιστικού-Δημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (NPD), το οποίο υπολογίζεται ότι έχει περίπου 6.000 μέλη και ήταν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο αυτού του ανοιχτά ναζιστικού κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Παρά το πολύ μικρό ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα, θα μπει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο καθώς το γερμανικό εκλογικό σύστημα άλλαξε, καταργήθηκε το ελάχιστο όριο για την εκπροσώπηση των κομμάτων και οι ευρωβουλευτές εκλέγονται πλέον με απλή αναλογική.

Αυτή θα είναι η πρώτη αιρετή θέση που καταλαμβάνει ο Ούντο Φόιχτ, ο οποίος κατάγεται από τη Δυτική Γερμανία αλλά είναι εγκατεστημένος στο Βερολίνο.

Το NPD ιδρύθηκε το 1964 από πρώην στελέχη του Ναζιστικού κόμματος. Σήμερα είναι σε εξέλιξη μια δικαστική έρευνα για την απαγόρευσή του στη Γερμανία, μετά από μια σειρά ρατσιστικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από ομάδες φίλα προσκείμενες ή συνεργαζόμενες με το κόμμα αυτό. Ο Ούντο Φόιχτ εντάχθηκε στο NPD σε ηλικία 16 ετών.

“Θέλουμε μια Ευρώπη των πατρίδων και όχι μια Ευρώπη υπό την εξουσία των δικτατόρων των Βρυξελλών” ανέφερε στον ιστότοπο του κόμματος ο Ούντο Φόιχτ ο οποίος φέρεται ότι θέλει να έρθει σε επαφή με άλλους ακροδεξιούς ευρωβουλευτές, ενδεχομένως με τους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στις ευρωεκλογές αυτές το NPD κατέβηκε με το σύνθημα “Λεφτά για τη γιαγιά, όχι για τους Ρομά”.

Ο Ούντο Φόιχτ ήταν αρχηγός του NPD από το 1996 μέχρι το 2011 και κατάφερε να τριπλασιάσει τη δύναμη του κόμματος.

Μολονότι περιθωριοποιημένο σε εθνικό επίπεδο, το νεοναζιστικό κόμμα μπόρεσε να εκλέξει μερικούς εκπροσώπους σε τοπικό επίπεδο, σε ορισμένες από τις φτωχότερες περιοχές της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Ο Ούντο Φόιχτ προσπάθησε επίσης να “εξωραΐσει” την εικόνα του NPD ζητώντας να μην εμφανίζονται τα μέλη του με ξυρισμένα κεφάλια ενώ ο ίδιος φορούσε πάντοτε κοστούμι. Ωστόσο, “ανατράπηκε” πριν από τρία χρόνια μετά από εσωτερικές διαφωνίες, κάτι πολύ συνηθισμένο στη γερμανική ακροδεξιά.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα