Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τη θλίψη του για τα αθώα θύματα της επίθεσης του ISIS στην Τεχεράνη εξέφρασε ο Τραμπ

Τη θλίψη του για τα αθώα θύματα της επίθεσης του ISIS στην Τεχεράνη εξέφρασε ο Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντόναλντ Τραμπ, Τζιχαντιστές,

Τη θλίψη του για τα αθώα θύματα των τρομοκρατικών ενεργειών στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ωστόσο σε δήλωσή του πως «τα κράτη τα οποία υποστηρίζουν την τρομοκρατία ρισκάρουν να πέσουν θύματα του κακού που προωθούν».

«Θρηνούμε και προσευχόμαστε για τα αθώα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Ιράν και για τον ιρανικό λαό, ο οποίος διέρχεται τόσο δύσκολους καιρούς», ανέφερε ο κ. Τραμπ.

«Υπογραμμίζουμε ότι τα κράτη τα οποία υποστηρίζουν την τρομοκρατία διακινδυνεύουν να πέσουν θύματα του κακού που προωθούν», συμπλήρωσε.

Η διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Τεχεράνη στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν σε τοποθεσίες με υψηλό συμβολισμό, στο κοινοβούλιο της χώρας και στο Μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, ιδρυτή της σιιτικής Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μέσω του πρακτορείου AMAQ της σουνιτικής τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο Στρατός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία ως υπεύθυνη για τις επιθέσεις.

Οι πολύνεκρες επιθέσεις «δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην αποφασιστικότητα του ιρανικού λαού», διαμήνυσε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ.

Σχετικά άρθρα