Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομόφωνα οι Αμερικανοί βουλευτές καταδίκασαν τον Ερντογάν – Οργή για τον σουλτάνο

Ομόφωνα οι Αμερικανοί βουλευτές καταδίκασαν τον Ερντογάν – Οργή για τον σουλτάνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ουάσιγκτον, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Τουρκική Πρεσβεία,

Ομόφωνα οι Αμερικανοί βουλευτές καταδίκασαν με το ψήφισμά τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων τη βία εναντίον Αμερικανών πολιτών έξω από την Τουρκική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το mignatiou.com, το ψήφισμα της αμερικανικής Βουλής αποτελεί απόλυτη καταδίκη για τον πρόεδρο της Τουρκίας, αφού εναντίον της χώρας του και του ιδίου ψήφισαν 397 βουλευτές και υπέρ της ούτε ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού Έθνους.

Εναντίον του Ερντογάν ψήφισαν ακόμη και οι πιο παραδοσιακοί φίλοι της Τουρκίας.

«Η ευθύνη για αυτή την επίθεση (εναντίον των διαδηλωτών) βαραίνει μόνο την τουρκική κυβέρνηση. Καλώ την Τουρκία να δεχτεί τελικά την ευθύνη για αυτό το διαβόητο περιστατικό και να ζητήσει συγγνώμη από όσους είχαν τραυματιστεί”, δήλωσε ο πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής, Πολ Ράιαν μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που χαρακτηρίζεται ιστορικό.

«Η βούλησή μας να υπερασπιστούμε το πρώτο άρθρο του Συντάγματος και να καταδικάσουμε την καταστολή είναι ισχυρότερη από ποτέ”, τόνισε ο Ράιαν, σύμφωνα με το mignatiou.com.

Αριθμός μελών του Κογκρέσου ζήτησε από τον Λευκό Οίκο να μην καλέσει ξανά στην Αμερική τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Είναι σημαντικό ότι τόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας συνεχίζουν να ερευνούν τα επεισόδια.

Αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη σε Τούρκους υπηκόους οι οποίο διαμένουν στην Αμερική. Μερικοί εξ αυτών των τραμπούκων ήρθαν από τον Καναδά και άλλες χώρες.

Σχετικά άρθρα