Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένοπλη επίθεση στο κοινοβούλιο του Ιράν – Νεκρός αστυνομικός και τραυματίες

Ένοπλη επίθεση στο κοινοβούλιο του Ιράν – Νεκρός αστυνομικός και τραυματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τεχεράνη, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Διπλή επίθεση ενόπλων σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ιράν, η πρώτη στο κοινοβούλιο της χώρας και η δεύτερη στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί.

Από την επίθεση στο κοινοβούλιο έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός ενώ τραυματίστηκαν δύο πολίτες ενώ στο μαυσωλείο οι πληροφορίες μιλούν για άλλους δύο τραυματίες.

Για την ώρα είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των δραστών, καθώς το πρακτορείο Fars μιλά για έναν δράστη και το Tasmin για τρεις άνδρες οπλισμένους με καλάσνικοφ και πιστόλι.

«Ένας άντρας εισέβαλε στο ιρανικό κοινοβούλιο και άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών. Από τα πυρά του τραυματίστηκε θανάσιμα ένας αστυνομικός και δύο πολίτες που είχαν πάει να επισκεφθούν βουλευτές των περιφερειών τους» μετέδωσε χαρακτηριστικά το Fars.

Κατά την ίδια πηγή, που επικαλείται πληροφορίες από βουλευτές, ο δράστης έχει συλληφθεί.

Ωστόσο το Tasmin αναφέρει ότι η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί και οι τρεις δράστες παραμένουν στο χώρο του κοινοβουλίου.

Σχεδόν την ίδια ώρα σημειώθηκε επίθεση στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, που βρίσκεται νότια της Τεχεράνης, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για δύο τραυματίες.

Οι εξελίξεις στο Ιράν έρχονται την ώρα που το Κατάρ είναι σε διπλωματικό αποκλεισμό από τους Άραβες γείτονές του.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ αλί Χαμενεΐ, είχε δηλώσει ότι οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε Ευρώπη και οπουδήποτε αλλού δείχνουν ότι οι δυτικές πολιτικές στη Μέση Ανατολή γύρισαν μπούμεραγκ.

Σχετικά άρθρα