Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν φάλαγγες τζιχαντιστών που προσπάθησαν νύχτα να φύγουν από τη Ράκα

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν φάλαγγες τζιχαντιστών που προσπάθησαν νύχτα να φύγουν από τη Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η ρωσική πολεμική αεροπορία αναγνώρισε και έπληξε πολλές φάλαγγες οχημάτων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που εγκατέλειπαν τη Ράκα, πρώην ντε φάκτο πρωτεύουσα των εξτρεμιστών στη Συρία.

Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, οι τζιχαντιστές εκκενώνουν τη Ράκα, στην οποία πλησιάζουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και μεταφέρουν τις δυνάμεις τους προς την ανατολική επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Από τις ρωσικές επιδρομές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 μέλη της οργάνωσης.

Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν 36 αυτοκίνητα και 17 φορτηγάκια εξοπλισμένα με όλμους και πολυβόλα όπως και 8 βυτιοφόρα.

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τους τζιχαντιστές ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη Ράκα σε διαφορετικές φάλαγγες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η πρώτη αυτοκινητοπομπή εντοπίστηκε και καταστράφηκε στις 25 Μαΐου και οι υπόλοιπες στις 29 και 30 Μαΐου.

Οι Ρώσοι προσάπτουν στους Κούρδους ότι έχουν έρθει σε συμφωνία με το Ισλαμικό Κράτος να εκκενωθεί η Ράκα και να μεταφέρουν τις δυνάμεις τους σε άλλα μέτωπα στη Συρία.

Σχετικά άρθρα