Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αστυνομία του Ερντογάν μπαίνει σε κλινικές και συλλαμβάνει γυναίκες μόλις γεννήσουν

Η Αστυνομία του Ερντογάν μπαίνει σε κλινικές και συλλαμβάνει γυναίκες μόλις γεννήσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εγκυμοσύνη, Έγκυος, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,

Την περίμεναν να γεννήσει και μόλις έφερε το μωρό της στη ζωή τη συνέλαβαν. Ο λόγος για τη Ναζλί Ν. Μερτ που συνελήφθη το Σάββατο στην Άγκυρα μόλις γέννησε.

Η γυναίκα γέννησε στην κλινική Λοκμάν Χεκίμ, στη συνοικία Ετλίκ της Άγκυρας.

Αμέσως συνελήφθη από την Αστυνομία και μεταφέρθηκε με το νεογέννητο στα κρατητήρια κατηγορούμενη ως μέλος του υποτιθέμενου τρομοκρατικού δικτύου του ιμάμη Φετουλάχ Γκουλέν.

Ο σύζυγος της λεχώνας, η οποία γέννησε με καισαρική, είναι ήδη προφυλακισμένος με τις ίδιες κατηγορίες.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά αντικαθεστωτικά Μέσα στο διαδίκτυο, δεν είναι η πρώτη σύλληψη γυναίκας αμέσως μετά τον τοκετό.

Την Παρασκευή η τουρκική Αστυνομία συνέλαβε την Ελίφ Ασλανέρ, δασκάλα θρησκευτικών, που γέννησε την Τετάρτη σε ιδιωτική κλινική στην Προύσα, κατηγορούμενη επίσης ως γκιουλενίστρια.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του συζύγου της, που μίλησε στη ιστοσελίδα Aktifhaber, οι αστυνομικοί πήγαν να τη συλλάβουν στην κλινική την Τετάρτη το απόγευμα, ωστόσο δεν τους άφησε ο γιατρός της που είπε ότι η γυναίκα έπρεπε να παραμείνει για 48ωρη παρακολούθηση φοβούμενος επιπλοκές.

Ο σύζυγος της Ασλανέρ δήλωσε ότι η γυναίκα του υποφέρει από προεκλαμψία, μια από τις συνηθέστερες επιπλοκές της εγκυμοσύνης, που προκαλεί αφόρητο πονοκέφαλο, οπτικές διαταραχές, όπως λάμψεις φωτός ή θολή όραση, πόνο ακριβώς κάτω από τα πλευρά, ναυτία και εμετό.

Ήταν η πρώτη της γέννα και είχε μείνει σε κωματώδη κατάσταση για δύο ημέρες, σύμφωνα πάντα με τον σύζυγό της.

Ο ίδιος είπε ακόμα στα Μέσα ότι έγινε επιδρομή στο σπίτι τους από την Αστυνομία ενώ απουσίαζαν.

“Η γυναίκα μου δεν ήθελε να παραδοθεί στην Αστυνομία επειδή φοβόταν ότι θα συλληφθεί όπως και άλλες γυναίκες που τις έπιασαν ενώ ήταν εγκυμονούσες ή λίγο μετά τη γέννα τους”, είπε.

Νωρίτερα τον Μάιο, η Αϊσούν Αϊντεμίρ, δασκάλα αγγλικών στην επαρχία Ζονγουλντάκ στα παράλια του Εύξεινου Πόντου, συνελήφθη μόλις γέννησε με καισαρική τομή μέσα στο νοσοκομείο και φυλακίστηκε με το τριών ημερών μωρό της.

Στα τέλη Ιανουαρίου η Φαντιμέ Γιουνάι συνελήφθη στο κλινική Αλάνια Μπασκέντ της Αττάλειας μόλις γέννησε.

Στις αρχές Ιανουαρίου η S.A., πρώην δασκάλα σε ιδιωτικό σχολείο, συνελήφθη με το μιας εβδομάδας μωρό της.

Την επόμενη ημέρα της σύλληψης της S.A., ακόμα μια γυναίκα με το όνομα Μεριέμ συνελήφθη στο Ικόνιο μόλις έφερε στη ζωή δύο δίδυμα. Αν και οι γιατροί είπαν στους αστυνομικούς ότι δεν ήταν σε θέση να μετακινηθεί, εκείνοι την έβαλαν σε περιπολικό και τη μετέφεραν στην πόλη Κολώνεια (Ακσαράι) 146 χιλιόμετρα μακριά από το Ικόνιο.

Περισσότερες από 17.000 γυναίκες, πολλές μητέρες μικρών παιδιών, βρίσκονται στις φυλακές του ισλαμιστικού καθεστώτος κατηγορούμενες ως γκιουλενίστριες. Υφίστανται βασανιστήρια και άλλες ανείπωτες ταλαιπωρίες.

Το τουρκικό καθεστώς κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, τον πρώην ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στην Αμερική. Οι τουρκικές Αρχές έχουν εφεύρει μια φανταστική τρομοκρατική οργάνωση, τη FETO, της οποίας μέλη υποτίθεται ότι είναι οι γκιουλενιστές πραξικοπηματίες.

Σχετικά άρθρα