Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία – ευρωεκλογές: Η Ελλάδα είναι μη κυβερνήσιμη

Γερμανία – ευρωεκλογές: Η Ελλάδα είναι μη κυβερνήσιμη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Ευρωεκλογές 2014,

Στην νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και στην άνοδο της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές είναι στραμμένα τα βλέμματα του γερμανικού τύπου.

«Ριζοσπάστες νικητές- έτσι η Ελλάδα είναι μη κυβερνήσιμη» είναι ο τίτλος της Die Welt που σημειώνει ότι «τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές ενισχύεται η ριζοσπαστική αριστερά της Ελλάδας, η οποία μπαίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως το ισχυρότερο κόμμα- χωρίς λύσεις, αλλά με λαϊκισμό».

Ωστόσο όπως επισημαίνει το άρθρο «δεν μπορείς να καταστρέψεις τη μεσαία τάξη μιας κοινωνίας, χωρίς να δημιουργήσεις ριζοσπαστισμό».

Η «Γκενεράλ- Αντσάιγκερ» (General-Anzeiger) σημειώνει σχεδόν προκλητικά “οι δύο μεγάλες εθνικές καταστροφές” αναφερόμενη στην νίκη του Αλέξη Τσίπρα και της Μαρίν Λεπέν.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η εφημερίδα επισημαίνει: «Στην περίπτωση του προβληματικού παιδιού που λέγεται Ελλάδα, το αποτέλεσμα σημαίνει ότι κινδυνεύει άμεσα η πορεία εξυγίανσης. Κι αυτό επειδή στα μάτια των Ελλήνων, η Ευρωπαϊκή Ένωση, τους έχει επιβαρύνει υπερβολικά. Στην περίπτωση της Γαλλίας, το αποτέλεσμα παραπέμπει σε χρόνια αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά την πορεία που θα ακολουθήσει. Είναι άγνωστο πώς ένας σοσιαλιστής πρόεδρος θα καταφέρει να παραμείνει για πολύ στη θέση του, όταν το κόμμα του έχει σημειώσει μετά βίας διψήφιο εκλογικό αποτέλεσμα» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Στην εφημερίδα Bild το κομμάτι των ευρωεκλογών έχει τίτλο “Επιτυχία και Αποτυχία” και στους χαμένους της βραδιάς βάζει και τον έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο σημειώνει: «ήρθε δεύτερος με περίπου 25%, πίσω από την ριζοσπαστική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτόν γίνεται ακόμη πιο δύσκολη τώρα, η σκληρή πορεία λιτότητας και μεταρρυθμίσεων».

Σχετικά άρθρα