Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιθανότατα από λάθος του πιλότου η συντριβή του Τουπόλεφ με τη Χορωδία Αλεξαντρόφ

Πιθανότατα από λάθος του πιλότου η συντριβή του Τουπόλεφ με τη Χορωδία Αλεξαντρόφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικό Δυστύχημα, Κρεμλίνο, Μαύρη Θάλασσα, Μόσχα, Ρωσία, Στρατιωτική Χορωδία Αλεξαντρόφ,

To ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε ότι από λάθος χειριστή προκλήθηκε πιθανότητα η συντριβή του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους Τουπόλεφ τον περασμένο Δεκέμβριο στη Μαύρη Θάλασσα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 92 άνθρωποι, μέλη της Στρατιωτικής Χορωδίας Αλεξαντρόφ.

Το συμπέρασμα της έρευνας του υπουργείου, επιβεβαιώνουν τις πρώτες υποψίες που είχαν διατυπώσει οι ειδικοί ερευνητές, οι οποίες τις πρώτες ημέρες μετά το δυστύχημα μιλούσαν για λάθος του πιλότου.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εξέτασαν και απέκλεισαν το ενδεχόμενο να παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα ή να ήταν κακής ποιότητας η κηροζίνη του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant, ο κυβερνήτης Ρομάν Βολκόφ επέδειξε συμπεριφορά «όχι απλώς παράξενη αλλά αυτοκτονική», έλαβε «χαοτικές» αποφάσεις και αγνόησε τις ενδείξεις των οργάνων πτήσης.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, μετά από την απογείωση ο πιλότος έκανε μια σειρά από λάθη, όπως το να κλείσει πολύ νωρίς τα πτερύγια άνωσης.

Εβδομήντα δευτερόλεπτα μετά την απογείωση «το αεροπλάνο και όλοι οι επιβάτες του ήταν καταδικασμένοι: πετούσαν σε ύψος μόλις 90 μέτρων πάνω από τη θάλασσα και ακόμη και ένας πολύ έμπειρος πιλότος δεν θα μπορούσε να τους σώσει» γράφει η εφημερίδα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν θέλησε να σχολιάσει την έρευνα.

Σχετικά άρθρα