Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινές παραστρατιωτικές μονάδες εισήλθαν στη βορειοανατολική Συρία

Ιρακινές παραστρατιωτικές μονάδες εισήλθαν στη βορειοανατολική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μονάδες Αντίστασης του Σινγκάλ (YBŞ), Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Ιρακινοί σιίτες παραστρατιωτικοί πολιτοφύλακες των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι), που υποστηρίζονται από το Ιράν, πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν στη βορειοανατολική Συρία, στα εδάφη του συριακού Κουρδιστάν (Ροζάβα), στη βορειοανατολική συριακή επαρχία της Χασάκα και στρατοπέδευσαν σε δύο χωριά.

Οι Ιρακινοί σιίτες παραστρατιωτικοί, που θεωρούνται μέρος του ιρακινού στρατού, πέρασαν τα σύνορα με τη βοήθεια της πολιτοφυλακής των Κούρδων ζωροαστριστών Γιαζίντι, Μονάδες Αντίστασης του Σινγκάλ (YBS), οι οποίες αναγνωρίζουν ως ηγέτη τους τον φυλακισμένο στην Τουρκία Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Σύμφωνα με τοπικούς μιντιακούς ακτιβιστές, οι ιρακινές δυνάμεις της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν σε βάθος 10 χλμ στο έδαφος της Συρίας και στρατοπέδευσαν στα χωριά Κουσαΐμπα και Αλ Μπαουάρντι.

Στόχος τους, σύμφωνα με κάποιες πηγές, είναι να ανοίξουν χερσαίο διάδρομο μεταξύ Ιράκ και καθεστώτος της Δαμασκού για να μεταφέρεται βοήθεια από την Τεχεράνη στον Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Από την πλευρά τους οι Κούρδοι της Συρίας, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που επίσης αναγνωρίζουν ως ηγέτη τους τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δήλωσαν ότι αντιτίθενται στην είσοδο της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι στα υπό τον έλεγχό τους εδάφη και στην παρουσία φιλοϊρανικών δυνάμεων στην περιοχή, όπως και εναντιώνονται στη δημιουργία διαδρόμου μεταξύ Τεχεράνης και Δαμασκού.

Ωστόσο, υπάρχει και η άποψη ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σχέδιο δημιουργίας διαδρόμου μεταξύ Τεχεράνης και Δαμασκού και ότι οι Ιρακινοί παραστρατιωτικοί αναπτύχθηκαν στην περιοχή για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα