ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα σκοπεύει να μείνει για πάντα στη Συρία και άρχισε τις ιχθυοκαλλιέργειες

Η Αλ Κάιντα σκοπεύει να μείνει για πάντα στη Συρία και άρχισε τις ιχθυοκαλλιέργειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα, της οργάνωσης Ταχρίρ Αλ Σαμ, θέλουν να μετατρέψουν τη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, που κατέχουν μαζί με άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις, σε έναν “τζιχαντιστικό παράδεισο”.

Οι τρομοκράτες ανάρτησαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο όπου δείχνουν ότι το έριξαν στις γεωργικές ασχολίες.

Στις αγροτικές ασχολίες της Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ είναι και η δημιουργία μιας ιχθυοκαλλιέργειας με ποταμίσιο νερό στις πεδιάδες της Αλ Γαμπ στα νοτιοδυτικά της επαρχίας, κοντά στα σύνορα με την επαρχία Χάμα.

Η Ιντλίμπ είναι μια από τις “ζώνες αποκλιμάκωσης” της Συρίας που δεν βομβαρδίζονται, όπως συμφώνησαν Ρωσία, Ιράν και Τουρκία.

Δίχως να απειλούνται από βομβαρδισμούς, οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα το “έριξαν” στην καλλιέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν σκοπό να εγκατασταθούν στη συριακή επαρχία για πολύ καιρό.

Στην επαρχία της Ιντλίμπ βρίσκονται και χιλιάδες αλλοδαποί τζιχαντιστές, που έσπευσαν στη Συρία είτε ως τυχοδιώκτες, είτε για να ζήσουν την ισλαμική επανάσταση των ονείρων τους.

Η πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ, για παράδειγμα, αφού εκκενώθηκε από τον πληθυσμό της, που κατέληξαν εκτοπισμένοι ή πρόσφυγες, κατοικήθηκε από Ουιγούρους Τούρκους της Κίνας, ισλαμιστές της Αλ Κάιντα που ανήκουν στο Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν. Οι Ουιγούροι ήρθαν στη Συρία φέρνοντας μαζί και τις οικογένειές τους από την Κίνα.

Σχετικά άρθρα