Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουσκ για τη συνάντηση με τον Τραμπ: Δεν έχουμε κοινή γνώμη για τη Ρωσία

Τουσκ για τη συνάντηση με τον Τραμπ: Δεν έχουμε κοινή γνώμη για τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Ταγιάνι, Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ντόναλντ Τουσκ, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, Φεντερίκα Μογκερίνι,

“Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι μπορούμε να πούμε σήμερα πως έχουμε κοινή γνώμη με τις ΗΠΑ για τη Ρωσία“, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις Βρυξέλλες, πριν την έναρξη της συνόδου του ΝΑΤΟ.

“Αναφορικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, φαίνεται ότι είμαστε στην ίδια γραμμή”, επεσήμανε ο Τουσκ για τη συνάντηση με τον Τραμπ, στην οποία μετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Συζητήσαμε πολλά ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική, την ασφάλεια, το κλίμα και το εμπόριο. Έχω την αίσθηση ότι συμφωνούμε σε πολλά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Παράλληλα, σημείωσε πως πάνω απ’ όλα οι δύο πλευρές συμφωνούν «σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», τονίζοντας ωστόσο πως «ορισμένα ζητήματα παραμένουν ανοικτά, όπως το κλίμα και το εμπόριο».

Συνεχίζοντας, σχολίασε πως το «κύριο μήνυμα» που έστειλε στον πρόεδρο Τραμπ ήταν ότι αυτό που δίνει «μεγαλύτερο νόημα στη συνεργασία και τη φιλία» μεταξύ των δύο πλευρών είναι οι «θεμελιώδεις δυτικές αξίες, όπως η ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Τέλος, επισήμανε ότι σήμερα η κοινή αποστολή τους είναι «η εδραίωση ολόκληρου του ελεύθερου κόσμου γύρω από αυτές τις αξίες, και όχι μόνο τα συμφέροντα».

«Πρώτα οι αξίες και αρχές, αυτό πρέπει να λέμε εμείς, η Ευρώπη και η Αμερική», κατέληξε ο Τουσκ.

Σχετικά άρθρα