Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουσκ και Γιούνκερ υποδέχθηκαν τον Τραμπ στις Βρυξέλλες (φωτο)

Τουσκ και Γιούνκερ υποδέχθηκαν τον Τραμπ στις Βρυξέλλες (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Ταγιάνι, Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ντόναλντ Τουσκ, Ντόναλντ Τραμπ, Φεντερίκα Μογκερίνι,

Τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκαν το πρωί της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκοή Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία, ως γνωστόν, έχει επικρίνει έντονα στο παρελθόν.

Αναμένεται να διαρκέσει «περίπου μία ώρα», επεσήμανε Ευρωπαίος αξιωματούχος, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα για τα θέματα που θα συζητηθούν.

“Ζητήματα όπως το διεθνές εμπόριο και η κλιματική αλλαγή ενδέχεται να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης”, εκτίμησε.

Στη συνάντηση συμμετάσχει και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Έχω σκοπό να πείσω τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι η ευρωατλαντική συμμαχία σημαίνει ότι ο ελεύθερος κόσμος συνεργάζεται για να εμποδίσει μια μετα-δυτική παγκόσμια τάξη», επεσήμανε χθες Τετάρτη ο Τουσκ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σχετικά άρθρα