Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aμερικανός αντιστράτηγος: Οι πύραυλοι της Β. Κορέας μπορούν να πλήξουν τις ΗΠΑ

Aμερικανός αντιστράτηγος:  Οι πύραυλοι της Β. Κορέας μπορούν να πλήξουν τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πυρηνικά Όπλα, Ρωσία,

«Η Βόρεια Κορέα βρίσκεται ξεκάθαρα στον δρόμο για την απόκτηση ενός διηπειρωτικού πυραύλου ικανού να φέρει πυρηνική γόμωση και να πλήξει το έδαφος των ΗΠΑ», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (DIA), ο υποστράτηγος των Πεζοναυτών Βίνσεντ Στιούαρτ, κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στη Γερουσία.

«Αν αφεθεί στη σημερινή της τροχιά, το καθεστώς τελικά θα επιτύχει στο να αποκτήσει έναν πύραυλο ικανό να φέρει πυρηνική γόμωση και να απειλήσει την πατρίδα μας», ανέφερε ο Στούαρτ ενώπιον των γερουσιαστών.

«Αν και είναι σχεδόν αδύνατο να προβλεφθεί πότε θα έχει επιχειρησιακούς τέτοιους πυραύλους, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας είναι αφοσιωμένο (σε αυτόν τον σκοπό) και βρίσκεται σε μια πορεία στην οποία η απόκτηση αυτής της δυνατότητας είναι αναπόφευκτη».

«Δεν έχω δει απτές αποδείξεις πως η Ρωσία έδωσε όπλα στους Ταλιμπάν»

Παράλληλα, ο Στούαρτ δήλωσε ότι ενώ υπάρχουν ενδείξεις πως η Ρωσία προσέφερε κάποια υποστήριξη στους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, δεν έχει δει αποδείξεις που να τεκμηριώνουν ότι η Μόσχα έδωσε χρήματα ή όπλα στους ισλαμιστές.

«Έχουμε δει ενδείξεις πως (οι Ρώσοι) προσέφεραν κάποιο επίπεδο υποστήριξης, αλλά δεν έχω δει αληθινά, απτά στοιχεία ότι μεταφέρθηκαν όπλα ή χρήματα», δήλωσε.

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής των αμερικανικών και των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν αρνήθηκε να διαψεύσει δημοσιεύματα κατά τα οποία η Ρωσία προσέφερε υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένου και οπλισμού, στους Ταλιμπάν.

Σχετικά άρθρα