Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επικίνδυνα ρωσικά παιχνίδια με την ενότητα της Ορθοδοξίας – “Ορθόδοξο” παράσημο στον Σκοπιανό Ιβάνοφ

Επικίνδυνα ρωσικά παιχνίδια με την ενότητα της Ορθοδοξίας – “Ορθόδοξο” παράσημο στον Σκοπιανό Ιβάνοφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βλάντιμιρ Πούτιν, Γκιόργκι Ιβάνοφ, Ορθόδοξη Εκκλησία, Ρωσία, Σκόπια,

Διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν πραγματοποιεί ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, την ώρα που στα Σκόπια εντείνονται οι διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τους Σοσιαλδημοκράτες και τα κόμματα των Αλβανών μειονοτικών.

Αφορμή για την μετάβαση Ιβάνοφ στη Ρωσία, σε μια περίοδο κατά την οποία οι εξελίξεις στη χώρα του τρέχουν, αποτελεί η βράβευσή του από ίδρυμα του Πατριαρχείου Μόσχας με το παράσημο της «Αυτού Αγιότητας Ορθοδόξου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Αλέξιου», το οποίο και θα του επιδώσει ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον των παρατηρητών εστιάζεται στη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη στο Κρεμλίνο με τον πρόεδρο Πούτιν.

Και αυτό διότι στην επικίνδυνη πολιτική κρίση, που απείλησε με αποσταθεροποίηση το κρατίδιο και εκτονώθηκε μόνο όταν η Ελλάδα επενέβη δυναμικά προειδοποιώντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτεί αλλαγή συνόρων στην περιοχή, η Μόσχα με δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αλλά και του ίδιου του Σεργκέι Λαβρόφ, τάχθηκε στον πλευρό του εθνικιστή ψευδομακεδόνα και ελληνικής καταγωγής εξωμότη Νίκολα Γκρουέφσκι (Νικόλας Γρούιος), επικροτώντας την άρνηση του κ. Ιβάνοφ ν’ αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ και κατηγορώντας τους Δυτικούς ως υποκινητές της έντασης.

Ως προς τη θρησκευτική πλευρά της επίσκεψης, ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος των Σκοπίων θα παρασημοφορηθεί από το «Διεθνές Ίδρυμα για την Ενότητα των Ορθόδοξων Λαών», για τη συνεισφορά του στην ενότητα της Ορθοδοξίας, χωρίς πάντως να διευκρινίζεται σε τι ακριβώς συνίσταται αυτή.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία στα Σκόπια, που είχε αποσχισθεί παλαιότερα από το Πατριαρχείο Σερβίας, δεν αναγνωρίζεται από καμία άλλη ορθόδοξη εκκλησία και θεωρείται ψευδοεκκλησία, όπως όλο το σκοπιανό δημιούργημα είναι εξάλλου ένα προκλητικό ψεύδος.

Για μια ακόμη φορά οι Ρώσοι μπερδεύονται στα βαλκανικά πράγματα με τρόπο προκλητικό και ανιστόρητο, αδυνατώντας να αποδεχθούν ότι η Βαλκανική Χερσόνησος είναι στην “ελληνική σφαίρα” και τέτοιου είδους ακροβατισμοί όχι απλώς δεν τους ανοίγουν πόρτες, μάλλον τους κλείνουν, ενώ παίζουν και επικίνδυνα παιχνίδια με την ενότητα της Ορθοδοξίας.

Σχετικά άρθρα