Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντέιβιντ Ντέιβις: Το Λονδίνο αμφισβητεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το Brexit

Ντέιβιντ Ντέιβις: Το Λονδίνο αμφισβητεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Ηνωμένο Βασίλειο, Μισέλ Μπαρνιέ,

Η Βρετανία δεν θα αποδεχτεί τις «μονόπλευρες» εξουσίες του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μέρος της συμφωνίας για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) από την Ένωση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, κάνοντας λόγο για μια «ιδεολογική εμμονή» των Βρυξελλών στο Δικαστήριο.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι αναμένει οι πρώτες συνομιλίες με το Λονδίνο για τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας από το μπλοκ να ξεκινήσουν την εβδομάδα που αρχίζει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου.

«Η συμφωνία στην οποία θα καταλήξουμε θα χρειαστεί την εφαρμογή της από μια ανεξάρτητη και αμερόληπτη αρχή», τόνισε ο Ντέιβις σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε σε απάντηση στην έγκριση των κατευθυντήριων γραμμών των Βρυξελλών για την διαπραγμάτευση.

«Αλλά μια ιδεολογική εμμονή στις Βρυξέλλες με την μονόπλευρη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ΗΒ, έπειτα από την αποχώρησή μας από την ΕΕ, δεν είναι αποδεκτή και δεν θα έχει αποτέλεσμα».

Σχετικά άρθρα