Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ στο Ισραήλ: Έχουμε σπάνια ευκαιρία να φέρουμε την ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Τραμπ στο Ισραήλ: Έχουμε σπάνια ευκαιρία να φέρουμε την ειρήνη στη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Μαχμούντ Αμπάς, Μέση Ανατολή, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Ντόναλντ Τραμπ, Παλαιστινιακή Αρχή, Παλαιστίνιοι, Τελ Αβίβ,

Κάλεσμα στους ηγέτης της Μέσης Ανατολής να εργαστούν για την ειρήνη, απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στις πρώτες του δηλώσεις, μετά την άφιξή του στο Ισραήλ, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως τόνισε, το ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία αναπτέρωσε τις ελπίδες του για μια τέτοια προοπτική.

«Έχουμε ενώπιόν μας μια σπάνια ευκαιρία να φέρουμε την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη σε αυτή την περιοχή και στους ανθρώπους της», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής του μετά την προσγείωση του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One. «Όμως μόνο δουλεύοντας από κοινού μπορούμε να φθάσουμε εκεί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», είπε.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε σήμερα την ελπίδα η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Ισραήλ να αποτελέσει «ιστορικό ορόσημο» για την επίτευξη της ειρήνης στην περιοχή.

«Μακάρι το πρώτο ταξίδι σας στην περιοχή μας να αποδειχθεί ένα ιστορικό ορόσημο στην πορεία προς τη συμφιλίωση και την ειρήνη», είπε ο Νετανιάχου υποδεχόμενος τον Τραμπ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πως “το Ισραήλ μοιράζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες τη δέσμευση για την ειρήνη και τείνει τη χείρα για την ειρήνη σε όλους τους γείτονές μας, περιλαμβανομένων των Παλαιστινίων”.

Σχετικά άρθρα