Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όσα δήλωσε ο Τσαβούσογλου στον “Φιλελεύθερο” απαντούν στο γιατί δεν λύνεται το Κυπριακό

Όσα δήλωσε ο Τσαβούσογλου στον “Φιλελεύθερο” απαντούν στο γιατί δεν λύνεται το Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Νίκος Χριστοδουλίδης, Τουρκία,

Οι θέσεις του Τούρκου υπουργού εξωτερικών, όπως εκφράζονται στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», εξηγούν γιατί δεν έχει λυθεί μέχρι στιγμής το Κυπριακό, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα υποστήριξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι εάν υιοθετηθεί η πρόσφατη πρόταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι δυνατό να δημιουργηθούν προοπτικές για θετικό αποτέλεσμα και να αποτραπεί ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο.

«Οι θέσεις που εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου στη συνέντευξή του εξηγούν ακριβώς γιατί παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί δεν έχει οδηγηθεί μέχρι στιγμής σε τελική κατάληξη η παρούσα διαδικασία και δεν έχει λυθεί μέχρι στιγμής το Κυπριακό», ήταν το σχόλιο του κ. Χριστοδουλίδη.

Η συνέντευξη, επεσήμανε, «και όσα αναφέρονται εξηγούν επίσης και την αμηχανία της τουρκικής πλευράς στην πρόσφατη πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας που είναι και η μοναδική που, αν υιοθετηθεί, μπορεί να δημιουργήσει προοπτικές για ένα θετικό αποτέλεσμα και να αποτρέψει ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο».

Σχετικά άρθρα